Afbeelding

Column Ruud van den Belt: De keuze is aan u!

Door: Remko Vermunt Algemeen Column Burgemeester

2018 is wat mij betreft van start gegaan met twee mooie, nu al memorabele momenten: De afscheidsviering van pastoor Hans van Geel van de Sint Annaparochie in een volle Gummaruskerk en onze nieuwjaarsbijeenkomst in een misschien wel drukker dan ooit bevolkte ontvangsthal van het gemeentehuis.

In mijn ogen twee vergelijkbare gebeurtenissen, waarbij trots, (h)erkenning, verbinding en dus gemeenschapszin hoogtij vierden. En waarbij niet alleen achterom, maar met name ook vooruit is gekeken. Naar de nieuwe keuzes die voor ons allemaal in het verschiet liggen. Tijdens de indrukwekkende afscheidsviering gebeurde dit onder het mom geloof, hoop en liefde. Hierbij werd niet onder stoelen of banken gestoken, dat pastoor Van Geel node gemist gaat worden. Niet alleen als ambassadeur van 'zijn' geloofsgemeenschap, maar met name ook als een voor iedereen toegankelijk mens. Een geziene man, die met z'n hondje Floris - als een ware herder - midden in onze samenleving stond.

In 12,5 jaar tijd groeide hij zodoende uit tot een boegbeeld in onze maatschappij. Iemand met wie mensen graag van doen hebben en naar wie aandachtig wordt geluisterd. Vanuit mijn positie als uw burgemeester probeer ik ook verbindingen te leggen, die ertoe bijdragen dat er in onze gemeenschap eveneens aandachtig naar elkaar wordt geluisterd. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik hiermee een soortgelijke ambassadeursrol mag en kan vervullen, zodat het nóg prettiger wonen, werken en recreëren wordt. Voor iedereen.

In mijn nieuwjaarstoespraak heb ik 2018 'uitgeroepen' tot het jaar van keuzes maken. In het gemeentehuis maken we dagelijks belangrijke keuzes in uw belang, maar dat willen, moeten en kunnen we alleen samen mét u doen. De keuze is juist dit jaar boven alles aan u en ook u kunt ambassadeur zijn. Wie het afscheid van de pastoor en/of de nieuwjaarsbijeenkomst heeft bezocht, is het jaar volgens mij alvast met een goede keuze begonnen.

Gegroet! Ruud

Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen vertelt elke twee weken over de vele aspecten van zijn werk. Reageren? burgemeesterscolumn@gemeente-steenbergen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief