Afbeelding

Buurtbemiddeling Steenbergen officieel van start

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Wethouder Cor van Geel heeft samen met medewerkers van WijZijn Traversegroep en tien Steenbergse vrijwilligers de officiële aftrap gegeven voor Buurtbemiddeling Steenbergen.

Wethouder Van Geel is er trots op dat de gemeente deze dienstverlening biedt. "Ik ben blij dat ik dit nog in deze raadsperiode mee kan maken. We hebben het wel eens eerder over buurtbemiddeling gehad, maar toen waren het onbekende bureau's die hun diensten aanboden. We zijn heel blij dat WijZijn Traversegroep deze handschoen heeft opgepakt", stelde de wethouder. "Het helpt daadwerkelijk problemen op te lossen en als er een conflict is, hoef je nu niet meteen naar de politie."

Coördinator Pascal Vos (rechts) liet aan de hand van een rollenspel met vrijwilliger Remco Pronk (links) zien welke situaties zich voor kunnen doen, waarbij buurtbemiddeling van pas kan komen. "We proberen door middel van buurtbemiddeling begrip te kweken tussen beide partijen, eventueel het veiligheidsgevoel weer te herstellen en het woongenot te verbeteren", vertelt Vos. De verschillende vrijwilligers in de gemeente Steenbergen gaan deze taak op zich nemen. Buurtbemiddelaars starten door echt te luisteren naar de verhalen van beide buren. Vervolgens kunnen de bemiddelaars, dit zijn onpartijdige vrijwilligers, buren helpen samen in gesprek te gaan om een oplossing te vinden.

Barry de Groot, Remco Pronk en Corry van Vught waren bereid om als vrijwilliger kort toe te lichten waarom zij zich hebben opgegeven als vrijwillige buurtbemiddelaar. Eén gemeenschappelijke factor kwam meteen aan het licht: Ze willen zich allemaal inzetten voor een fijne leefomgeving. "We leven in een hectische wereld. Mijn huis is mijn rustpunt en als je daar niet tot rust kan komen door conflicten, dan is dat heel erg. Ik wil dat iedereen een fijne rustplek heeft", vertelde Vrijwilliger Barry de Groot.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief