Afbeelding
Foto: Politie

Vijf hennepkwekerijen geruimd tijdens actiedag Markiezaten

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

DINTELOORD - Het hennepteam van de politie heeft dinsdag tijdens een actiedag verschillende adressen gecontroleerd op hennepkwekerijen. In totaal werden vijf kwekerijen aangetroffen, waarvan onder meer twee in Dinteloord.

Achter een woning aan de Kleinedijk is in een bedrijfsruimte een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal zijn 637 planten uit drie grote ruimtes weggehaald. De eigenaar van de bedrijfsruimte zegt dat hij de ruimte heeft verhuurd aan iemand anders.

De stroomvoorziening voor de bedrijfsruimte werd echter verzorgd vanuit de woning van de eigenaar. Daar blijkt dat de zegels en de meter verbroken en geopend zijn geweest. Om die reden is ook de woning afgesloten van het energienetwerk. De huurder van de bedrijfsruimte wordt nog opgespoord en op het bureau uitgenodigd voor verhoor.

Ook in de Thorbeckestraat werden op een zolder 95 hennepplanten in beslag genomen. De elektriciteit voor de kweek is illegaal en op een gevaarlijke manier afgetapt. De woning is van het energienetwerk afgesloten. De huur van de woning is opgezegd, waardoor de bewoner op zoek moet naar nieuwe woonruimte.


Ook in Bergen op Zoom, Roosendaal en Klundert werden hennepkwekerijen aangetroffen. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij verschijnen op een later tijdstip voor de rechter. Alle in beslag genomen goederen en planten met in totaal een straatwaarde van 150.000 euro zijn inmiddels vernietigd. Bij alle gevonden kwekerijen werd gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief