Burgemeester leest voor aan kinderen van zo kinderopvang.
Burgemeester leest voor aan kinderen van zo kinderopvang.

De burgemeester leest voor tijdens de nationale voorleesdagen

Door: Janny Mathijssen algemeen

STEENBERGEN - Maandagochtend heeft burgemeester Van den Belt voorgelezen aan peuters van Zo kinderopvang op de locatie Zo op het podium. Vol aandacht luisterden de peuters naar een spannend verhaal uit het boek ' Sssst de tijger slaapt'. Het voorlezen vond plaats in het kader van de Nationale Voorleesdagen, bedoeld om voorlezen aan kinderen te stimuleren.

Zo Kinderopvang vindt het leuk en belangrijk dat wordt voorgelezen aan kinderen en doet daarom graag mee aan de Nationale Voorleesdagen. Kinderen die 15 minuten per dag worden voorgelezen hebben later een betere woordenschat.
De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen. Prentenboek van het Jaar 2018 is het boek waaruit de burgemeester voorlas; Sssst de tijger.
Toen het boek uit was vroegen de kinderen of zij misschien een keer bij de burgemeester op bezoek mochten komen op het gemeentehuis. De burgemeester vond dit een ontzettend goed idee en nodigde hen uit een keertje bij hem op kantoor te komen kijken. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief