Niet iedereen heeft last van spanning. Turnwedstrijden zijn ook erg leuk. FOTO TINEKE FESKENS
Niet iedereen heeft last van spanning. Turnwedstrijden zijn ook erg leuk. FOTO TINEKE FESKENS Foto: Tineke Feskens

Twee dagen turnen voor dames in de Buitelstee

Door: Remko Vermunt Algemeen

DINTELOORD - Ruim 125 vrijwilligers hebben het afgelopen weekend keihard gewerkt om de regionale voorwedstrijd dames turnen mogelijk te maken. 420 meisjes en dames uit de 4e , 5e , 6e divisie en dames hadden zich ingeschreven voor de meerkamp. De Buitelstee zat zowel zaterdag als zondag vol. Ouders, broertjes en zusjes keken vol spanning toe hoe hun favoriet presteerde. HMS Dinteloord kan weer terugkijken op een prima organisatie en een zeer geslaagde wedstrijd.


Het is voor een turnvereniging niet vanzelfsprekend een regionale wedstrijd toegewezen te krijgen. Een commissie bepaalt aan de hand van allerlei criteria of een club voldoende in staat is een wedstrijd te organiseren. HMS Dinteloord had in het kader van het 60 jarig bestaan van de club een aanvraag ingediend bij de commissie. Met positief resultaat. Het werd een voorwedstrijd voor de regionale kampioenschappen. Conny van de Ree, hoofd technische leiding, licht toe. "Ik ben eigenlijk best trots, wil er niet over pochen, maar we hebben deze wedstrijd mede toegewezen gekregen omdat onze organisatie zo goed is. We werken met een groep van ruim 125 vrijwilligers erg hard. Iedereen weet wat hij moet doen en we gaan er allemaal voor. Vrijdagnacht waren we pas tegen enen klaar met het klaarzetten van alle toestellen. Zaterdagmorgen waren we er weer om 7 uur. De inschrijving begon vanaf half acht." In de zaal loopt alles op rolletjes, turnsters zitten tussen de verschillende onderdelen bij elkaar. Ze moedigen elkaar aan en klappen enthousiast mee als een oefening is afgerond.

Wedstrijden
Conny van de Ree benadrukt hoe belangrijk wedstrijden voor de turnsters zijn. "Ze oefenen wekelijks, binnen de eigen club, met dezelfde mensen. De spanning van een wedstrijd, laten zien wat ze al geleerd hebben en uiteraard de aanmoediging van het publiek maakt de sport zo leuk. Daarom organiseren we 24 februari een onderlinge wedstrijd voor onze recreanten. Ze strijden dan tegen Fijnaart, Klundert en Willemstad. Aan het einde van de dag krijgt iedereen een medaille, én wordt bekend welke club gewonnen heeft. De wedstrijd van afgelopen weekend stond in het teken van de selectie voor de regiowedstrijd. De turnsters konden zich plaatsen voor zowel de meerkamp als de toestelselectie. Wie zich plaatst voor de regiowedstrijd richt zich op de districtswedstrijden. Daar nemen turnsters uit Zeeland, Brabant én Limburg het tegen elkaar op. De turnsters van HMS hebben goed hun best gedaan. Evy Verhoeven werd vierde, Cheyenne Dongen zevende, Amber Langbroek en Dunya van der Reest haalden een elfde plaats. Chelsea van Reenen werd vijftiende en Amy de Bruyn zestiende.

Jubileum
HMS Dinteloord viert dit jaar haar zestigjarig bestaan. Naast de voorwedstrijd staat er nog veel meer op de agenda. Conny van de Ree licht een tipje van de sluier op. "Er is een kampweekend voor de leden. Er wordt een spelmiddag georganiseerd en 15 februari is er een kennismakingsmiddag voor de schooljeugd. We proberen zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de sport. We geven niet alleen turnlessen, we hebben al bewegingslessen voor kinderen vanaf anderhalf jaar. Maar ook ouderen zijn van harte welkom. Al onze instructeurs en instructrices zijn gediplomeerd. Op deze manier hopen we ons ledenaantal op peil te houden, en mensen te bewegen tot bewegen." 

BIJDRAGE TINEKE FESKENS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief