Afbeelding

Politie zoekt getuigen van 'laffe overval'

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - De politie is naarstig op zoek naar getuigen van de gewapende overval die dinsdagmiddag plaatsvond in een woning aan het Waterhoefke. De politie kreeg rond 16.30 uur een melding van de overval. Via Burgernet werd meteen een bericht verspreid waarin staat dat het gaat om een Nederlander die een zwarte jas draagt, en een man van Aziatische afkomst met een blauwe bivakmuts. Het tweetal gebruikte een mes bij de overval.

De politie laat vandaag weten dat onbekend is in welke richting de twee mannen zijn weggegaan. De daders namen ook een onbekend geldbedrag buit. "Meteen zijn meerdere politieauto's naar het adres gereden om hulp aan de slachtoffers te bieden en uiteraard om te zoeken naar de twee overvallers. Helaas zijn de daders niet gepakt en is de Burgernetactie afgesloten", meldt de politie.

Dat betekent echter niet dat het politieonderzoek ook is afgesloten. "Agenten zijn volop bezig met het onderzoek naar deze overval waarbij de slachtoffers heel erg zijn geschrokken. Inmiddels is een aangifte opgenomen en ook hebben de bewoners die aanwezig waren in de woning hun ervaringen kunnen delen met de rechercheurs die de zaak hebben opgepakt."

Getuigen die iets gezien hebben of meer weten van deze overval worden gevraagd om contact op te nemen met de politie. "Heeft u bijvoorbeeld een vreemde auto in de straat zien staan, of verdachte personen zien rondlopen in de buurt van het Waterhoefke in Steenbergen voor of na de overval, of hebt u andere informatie die kan leiden naar deze twee overvallers? Dan wordt u verzocht zich te melden via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What's App (06-12206007)."

Anoniem kunt u zich melden via de website www.meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch op 0800-7000.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief