Afbeelding
Foto: Shutterstock

Jeugdleden zorgen voor extra subsidie bij verenigingen

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Er komt een extra subsidie beschikbaar voor sportverenigingen die voor minstens 35 procent bestaan uit jeugdleden. Dat heeft de gemeente Steenbergen besloten.

De subsidiesystematiek ging vorig jaar grondig op de schop. Normaal kregen verenigingen subsidie op basis van het aantal leden, maar sinds 2017 wordt bijvoorbeeld ook subsidie verstrekt op basis van de activiteiten die een vereniging uitvoert. "Aan deze activiteiten is een subsidiebedrag gekoppeld." Bij de nieuwe manier van subsidieverstrekking ligt echter geen focus meer op het stimuleren van de jeugd om meer te bewegen. "Toch vinden wij het belangrijk om de jeugd zo vroeg mogelijk te stimuleren tot sport en bewegen." De nieuwe Jeugdsubsidie geeft verenigingen extra (financiële) ruimte om jeugdleden te binden en te behouden.

"Zo kunnen er kansen liggen in het laten participeren van de jeugd binnen de vereniging. Minder uitstroom van oudere jeugd, meer continuïteit, meer vrijwilligers en zelfs lagere kosten worden als voordelen genoemd door verenigingen waarbij de jeugd een actieve rol speelt binnen de vereniging." Kleine verenigingen kunnen er zo'n 275 euro bij krijgen, zoals bijvoorbeeld Judovereniging Michigani Steenbergen. Daarna loopt het bedrag op en voor de grotere verenigingen zoals VV Steenbergen, VV Prinsenland en SC Welberg is een subsidiebedrag van 475 mogelijk. In totaal gaat het om elf verenigingen die aanspraak kunnen maken op de subsidie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief