Afbeelding
Foto: Shutterstock

Strijd om meer wijkagenten gaat verder

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt heeft goede hoop dat zijn oproep voor meer wijkagenten in de gemeente Steenbergen wordt gehoord in Den Haag. Van den Belt deed eind vorig jaar al een oproep voor meer wijkagenten in de gemeente Steenbergen en zijn oproep wordt nu gesteund door collega-burgemeesters in Zeeland en West-Brabant.

De basisregel is één wijkagent per 5.000 inwoners, maar de gemeente Steenbergen telt bijna 25.000 inwoners en moet het al jaren doen met drie wijkagenten. "Dit staat averechts tegenover de druk die wordt gelegd op gewenste, en mijns inziens zeker noodzakelijke inzet tegen ondermijning", stelt de burgemeester. Ondermijning die niet alleen in de grote steden voorkomt maar steeds vaker ook in kleinere gemeenten zoals Steenbergen.

"Wijkagenten kennen de wijk en de bewoners door en door en hebben vaak als eerste door dat er iets niet in de haak is. In de strijd tegen ondermijning hebben wijkagenten een cruciale functie. Zij zijn het, die netwerken bouwen en onderhouden binnen hun wijk om kennis te vergaren over hetgeen er speelt." Van den Belt wil het aantal wijkagenten uitbreiden op basis van de huidige norm één wijkagent op iedere 5.000 inwoners die ieder voor zich minimaal 80 procent van hun werktijd in de wijk aanwezig zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief