Afbeelding
Foto: Tineke Feskens

Wethouder Vos wist niets van hotel bij Bergen op Zoom

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - "Wij wisten niets van de ontwikkeling van een hotel in Bergen op Zoom", dat stelt wethouder Marijke Vos. De gemeente Steenbergen presenteerde vorige week, samen met de initiatiefnemers, de plannen voor een hotel langs de A4. Een dag later liet de gemeente Bergen op Zoom weten verrast te zijn door deze plannen, want ook zij hebben vergevorderde plannen voor een hotel langs de A4 op slechts een paar honderd meter afstand.

Wethouder Marijke Vos laat weten niet op de hoogte te zijn geweest van deze ontwikkelingen. "Beide gemeenten hebben de ambitie uitgesproken voor een hotel langs de A4. Maar, wij wisten niet dat de gemeente Bergen op Zoom al vergevorderde plannen heeft." Dat ook de gemeente Steenbergen ambities had voor een hotel langs de A4 was al langer bekend. Een paar jaar geleden kondigde oud-wethouder Vincent van den Bosch al aan in gesprek te zijn met marktpartijen voor de komst van een hotel naar Steenbergen. "Zowel de provincie Noord-Brabant, als de gemeente Bergen op Zoom wisten van deze ambitie af", stelt wethouder Vos.

Samenwerking

Over een eventuele samenwerking tussen beiden gemeenten is de wethouder duidelijk. "Dat is niet aan ons. Wij hebben aangegeven een hotel te willen naast de A4 en marktpartijen hebben op die vraag gereageerd. Zij weten als deskundigen veel meer over ontwikkelingen in de regio en de potentie van een dergelijk hotel", stelt de wethouder. De komst van een hotel met ongeveer 120 kamers, hoeft volgens de wethouder ook niets te betekenen voor de kleinere hotels in de gemeente Steenbergen, zoals de Wallevis en De Kaai. "Er zit een groot verschil tussen die twee soorten hotels. Ze spreken ieder een eigen markt aan en er is voldoende vraag naar grootschalige en kleinschalige hotels. Je ziet in de regio dat die twee soorten heel goed naast elkaar kunnen bestaan."

Migrantenhotel

Op social media werd door verschillende inwoners gereageerd op de plannen van de gemeente Steenbergen. Zo stelde iemand dat in Bergen op Zoom het 'echte' hotel gebouwd gaat worden en dat het hotel in Steenbergen vast een migrantenhotel gaat worden. Daar is volgens de wethouder echter geen sprake van. "Er wordt gestreefd naar een duurzaam hotel dat met name gericht is op expats." De wethouder verwacht dat de ontwikkelingen binnen het Agro & Foodcluster en de SuikerUnie voor de nodige werkgelegenheid zal zorgen. "Dat zijn mensen die toch op zoek zijn naar tijdelijke huisvesting." Daarnaast wordt het nieuwe hotel volgens de wethouder van hoog niveau. "Dus dat worden geen goedkope kamertjes."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief