Er worden opnames gemaakt van virtual reality in het onderwijs op 't Ravelijn in Steenbergen voor een uitzending van het RTL Z programma Doe Maar Duurzaam
Er worden opnames gemaakt van virtual reality in het onderwijs op 't Ravelijn in Steenbergen voor een uitzending van het RTL Z programma Doe Maar Duurzaam Marie-Noëlle Verdult-Scheepens

Virtual reality op 't Ravelijn te zien in uitzending RTL Z

Door: Janny Mathijssen algemeen

STEENBERGEN/WOENSDRECHT - Scholen staan voor de uitdaging om onderwijs en technologie steeds meer met elkaar te verbinden. Kinderen worden voorbereid op de nieuwe banen van de 21ste eeuw en daar horen nieuwe vaardigheden bij die moeten worden ontwikkeld.

Virtual Reality speelt hierbij een belangrijke rol. Voorlopers in het onderwijs op het gebied van dit onderwerp zijn middelbare scholen ‘t Ravelijn in Steenbergen en het ZuidWestHoek College in Ossendrecht, beide scholen voor mavo en voorbereidend mbo van de OMO scholengroep Bergen op Zoom e.o. Hier wordt in de lessen al veel gebruik gemaakt van virtual reality, maar ook drones maken hun intrede in het onderwijs op deze scholen.

Uitzending
Zondag 4 maart om 17.00 uur te zien in Doe Maar Duurzaam bij RTL Z
Alles over virtual reality in het onderwijs is zondag 4 maart te zien in de uitzending smart education & robotisering van Doe Maar Duurzaam op RTL Z; een informatief programma over diverse ontwikkelingen en innovaties binnen de duurzaamheidsbranche. Dit kan variëren van Energie tot Duurzaam Ondernemen en van Milieu tot Bouw. Doe Maar Duurzaam is het totaalplaatje van verschillende duurzaamheidsaspecten om mensen bewust te maken van de duurzame mogelijkheden binnen ieder aspect van het dagelijks leven.
De herhaling is te zien in Doe Maar Duurzaam bij RTL Z op: maandag 5 maart om 7.30 uur; woensdag 7 maart om 10.30 uur; vrijdag 9 maart om 13.05 uur; zaterdag 10 maart om 16.30 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief