FOTO STELLA MARIJNISSEN
FOTO STELLA MARIJNISSEN

Ontmoet jouw toekomstige werkgever op 22 maart

Door: Janny Mathijssen algemeen

ETTEN-LEUR - Na een overweldigend succes in 2017 met bijna 100 plaatsingen vindt er op 22 maart a.s. opnieuw een groots opgezette banenmarkt voor de sector Transport & Logistiek plaats.

Of je nou student, werkloos of toe bent aan een nieuwe uitdaging, hier ontmoet jij jouw toekomstige werkgever! Tientallen bedrijven, samen goed voor meer dan 150 vacatures presenteren zich tijdens deze unieke banenmarkt in Etten-Leur. De vacatures zijn uiteenlopend van magazijnmedewerker, chauffeur tot aan rijinstructeur.
De avond wordt geopend met een korte presentatie over de sector en werkgelegenheid. Aansluitend wordt de banenmarkt officieel geopend. Vanaf dat moment is er voldoende gelegenheid om kennis te maken met de diverse bedrijven en de sector zelf.

Opleiding van nieuwe chauffeurs is de toekomst
Tijdens de banenmarkt wordt er ook gekeken naar de opleidingsbehoeften en worden er opleidingen met baangarantie aangeboden waarbij er gekeken wordt naar om- of bijscholing om de inzetbaarheid te verbeteren.
Volgens Joey Nijkamp van JLN transport is 'het opleiden van nieuwe chauffeurs de toekomst'. 'Gezien de groei die wij in de afgelopen jaren hebben doorgemaakt, samen met het tekort aan geschikt personeel zijn wij al snel overgestapt op deze manier van werven. Wij zoeken gemotiveerde mensen en bekijken graag met hun de opleidingsbehoeften. De banenmarkt in zijn huidige vorm is dan ook uitermate geschikt gebleken'.
Ook Karoline Brants, P&O Blom Verkeersschool beaamt dat opleiden de toekomst is. 'Wij hebben geen andere keuze meer'. 'Er is niet alleen een tekort een chauffeurs maar ook aan rijinstructeurs voor de categorieën B-C-CE. Na tientallen advertenties zowel in kranten als online sluiten wij dit jaar voor het eerst aan op deze banenmarkt in de hoop dat wij hier gemotiveerde kandidaten ontmoeten die het opleidingstraject met baangarantie graag in willen gaan'.
'Het Werkgevers Servicepunt West-Brabant ondersteunt deze banenmarkt graag omdat veel werkzoekenden door deelname aan deze banenmarkt een baan vinden en daar gaat het om. Er is voldoende werk in de Transport en Logistieke sector, echter zijn de meeste werkzoekenden niet voldoende geschoold of hebben een steuntje in de rug nodig om een baan te vinden; een banenmarkt als deze leent zich hier uitstekend voor' Jan van de Wouw, Senior Adviseur Werkgeversdiensten.

Aanmelden
Aanmelden voor deze avond is vereist. Dit kan via www.viaquales.nl
Deze avond is een initiatief van de Stichting ViaQuales in het kader van het project Brabant werkt aan morgen, gesteund door de provincie Noord-Brabant, rpA west-Brabant en het sectorplan West-Brabant. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief