Afbeelding
Foto: Claudia Koole

Na 2 jaar weer NLDoet bij stadsarcheologie

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Op de grootste vrijwilligersdag van Nederland, NLDoet van het Oranjefonds, is Stichting Stadsarcheologie weer actief. In 2016 deden ze voor het laatst mee, maar werden toen getroffen door een grote tegenslag waarbij een vrijwilliger van het dak viel en stierf. Voor de medewerkers bij de Stichting Stadsarcheologie Steenbergen is het een ietwat rare dag om twee redenen. 

NLDoet herinnert hen niet alleen aan het sterfgeval van een zeer gewaardeerde vrijwilliger, waarvoor een herinnering middenin het museum hangt, ook medewerkers van gemeente Steenbergen lieten het daags voor NLDoet afweten. Zij zouden aanvankelijk een helpende hand bieden. Leuk vinden ze dit niet, maar hun enthousiasme om te gaan schilderen in het museumpand weerhield hen niet.

De verf werd met flinke korting ter beschikking gesteld en na een aantal uur werk werden ze getrakteerd op een heerlijke lunch met verse broodjes. De Stichting Stadsarcheologie Steenbergen bestaat dit jaar 40 jaar, een jubileumjaar. Op zondag 15 april 2018 is er een open dag tijdens het Museumweekend. De stellingen in het pand hebben weer een frisse witte kleur dankzij NLDoet. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief