Afbeelding

Nieuwe bouwplannen voor Grote Kerkstraat 14-16

Door: Remko Vermunt Actueel

STEENBERGEN - De bouwwerkzaamheden aan het pand aan de Grote Kerkstraat 14-16 in Steenbergen worden in april hervat. Dat laat de gemeente Steenbergen weten. In eerste instantie zouden er acht studio's gerealiseerd worden in het pand en er zou een horecaruimte worden ingericht op de begane grond, maar dat is nu veranderd. Er komen alleen nog maar drie appartementen. 

De gemeente heeft in november 2017 een bouwstop opgelegd, omdat eerst de veiligheid van de bouwconstructie aangetoond moest worden. Het bleek namelijk niet mogelijk om de heipalen te plaatsen zoals aangegeven op de door de gemeente verleende vergunning. "Na het opleggen van de bouwstop, is de gemeente veelvuldig in overleg gegaan met de eigenaar van de panden. Vanuit de gezamenlijke insteek om de bouw zo snel mogelijk weer te starten en zo het straatbeeld in ere ter herstellen, zijn beiden verheugd dat de bouwstop vandaag is opgeheven en de nieuwe vergunning klaarligt", meldt de gemeente. 

In samenwerking met de eigenaar, een projectontwikkelaar en adviseurs is ervoor gekozen om een nieuw plan uit te werken. "Er is besloten om drie appartementen te realiseren in plaats van acht studio's en een horeca ruimte op de begane grond. Op basis van het nieuwe plan is de constructie volledig herberekend door de projectontwikkelaar en getoetst door de gemeente. De constructie is nu volledig akkoord."

Tijdens de bouw wordt nauwlettend toegezien dat de constructie goed wordt uitgevoerd en worden metingen uitgevoerd om verzakkingen te controleren. Verder worden nog aanvullende maatregelen genomen om de veiligheid te borgen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief