Afbeelding

Steenbergse mensen spelen hoofdrol in nieuwe publicatie

Algemeen

STEENBERGEN - Zoals inmiddels traditie geworden is bij de zeer actieve historici van Steenbergen, presenteert Heemkundekring De Steenen Kamer dit najaar haar nieuwe jaarboek. Het thema van het jaarboek is Mensen. Mensen in en uit Steenbergen. Mensen van nu en in het verleden.

Voornamelijk lokale schrijvers zijn in de pen geklommen om een kort verhaal te delen dat de bewoners van Steenbergen en omstreken aanspreekt. Zo divers als mensen zijn, zo divers zijn ook de artikelen in het jaarboek. Het jaarboek is een aanrader als cadeau voor Kerst of Sinterklaas. Natuurlijk is het jaarboek ook goed als geschenk voor u zelf.

Alle artikelen spelen zich af in u eigen leefomgeving. Er komen beeldende en schrijvende kunstenaars van Steenbergse komaf aan het woord. Een ander artikel beschrijft in detail over drie gesneuvelde Canadese militairen in Dinteloord in 1944. De oud leerlingen van zowel de LTS als de Huishoudschool doen een boekje open over de sfeer op school in de jaren zestig. Het team dat de historie van oude panden in de stad onderzoekt, heeft weer een boel ontdekkingen gedaan. Een huis op de Markt van Steenbergen blijkt een behoorlijke geschiedenis te kennen. Over gebouwen gesproken, de Steenbergse meestersmid, Toon van Oers, die met zijn reparatiegroep de vele gesmede ornamenten van de Gummaruskerk heeft gerepareerd, komt uitgebreid aan bod. Het artikel biedt de lezers met hoogtevrees de kans om de prachtige kerktoren-ornamenten vanuit de luie stoel van dichtbij te bewonderen. Naast deze willekeurige voorbeelden is er nog veel meer te ontdekken in het jaarboek.

Het boekwerk is te verkrijgen via www.boekenbestellen.nl. Het boek is eveneens verkrijgbaar bij de boekhandel in Steenbergen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief