Verdiende overwinning voor Welberg

WELBERG - Rimboe uit altijd lastig, zou het vandaag ook zo zijn. Duidelijk was dat beide ploegen er zin in hadden en er voor wilde gaan.

De eerste kanen zijn voor Welberg, Levy ziet zijn inzet uit een vrije trap in de handen van de keeper belanden. Een combinatie van Mitch Krens en Dennis Luijks, die de keeper net niet kan omzeilen en in de rebound kan Tom Mulder de kans net niet af werken. Een hoekschop van Dennis Luijks wordt door Wiebe Vissers naast gekopt. Er volgt na 10 min een periode waarbij Rimboe zich beter in de wedstrijd kan spelen. Het spel golft op en neer en beide ploegen krijgen kansen. Na 20 min. had een aanval van Erik van Minderhout meer verdiend. Na een inzet van Dennis gaat de bal, tot ongeloof van iedereen, niet over de doellijn. Na een half uur spelen komt Welberg een paar keer goed weg, Rimboe ruikt zijn kans en Welberg had zomaar achter kunnen staan. Maar goed keeperswerk van Stefan Evers voorkomt een voorsprong voor Rimboe. Nadat Erik v Minderhout nog net naast de kruising gekopt heeft en Mitch Krens zijn schot door de Rimboe keeper gepakt ziet worden. Is het in de 40e minuut dat Lars Bogers, Tom Mulder weg kan sturen, die tussen de spelers van Rimboe door soleert en af kan werken en zo de score opent.

De ruststand 0 - 1 geeft de verhoudingen goed weer. Na de thee eenzelfde spelbeeld, veel aanvallen en kansen en Welberg gaat beter voetballen. Een vrije trap van Dennis gaat, via een Rimboe speler net over het doel. Even later geeft Dennis een voorzet op Tom M die net niet lekker met zijn hoofd bij de bal kan en net naast kopt. Uit een door Dennis Luijks genomen hoekschop kan Lars Bogers de bal binnen koppen en is het 0-2. Enige minuten later kan Mitch Krens met een steekpass Tom Mulder aanspelen, die schiet de bal keihard naast de kruising. Uit een vrije trap, in de 65e min kan het niet opgevende Rimboe de 1-2 maken. De beste kansen zijn dan in de laatste 20 min voor Welberg. Dennis Luijks, Tom Mulder en Mitch Krens krijgen kansen, schieten om beurten op het goal maar zien de keeper in de weg staan of hebben het vizier niet op scherp, waardoor de bal naast of over gaat.

Met nog 10 minuten te spelen is het Dennis Luijks die uit een hoekschop de bal weer goed voor brengt en kan Lars Bogers deze binnen prikken, zo wordt het 1-3. Na nog een mooie kans voor Dennis Luijks waar de Rimboe-keeper de bal nog net kan blokken, blijft het bij de stand 1-3 en gaan de dik verdiende drie punten mee naar de Welberg.

A.s. zondag speelt Sc Welberg, 14.30 uur thuis op 't Zandbaantje tegen HSC 28 de koploper in 5b.