Welberg blijft meedoen

Sport en vereniging

WELBERG - Vandaag spelen we thuis tegen het altijd lastige Devo, uit Bosschenhoofd, welke uit de vierde klasse gedegradeerd zijn. Bij Sc Welberg ontbreken, Ritchie Krens, Peter v Giels en Xander Rens, en na twee nederlagen op rij verwachten de supporters toch minimaal een puntje.

Welberg trekt vanaf het eerste fluitsignaal gelijk ten aanval een schot op goal van Erik van Minderhout, kan door de Devo keeper maar net gered worden, Meteen aan de andere kant ook een kans voor Devo, waarbij Stefan Evers handelend op moet treden, dat belooft wat. Uit een voorzet neemt Dennis Luijks de bal op de borst aan, maar ziet zijn gericht schot over het doel gaan. In de 10e min, krijgt Tom Mulders de bal aangespeeld van Levy, maar die wordt neergehaald, het vervolg is een vrije trap net buiten de zestien die door Dennis die in de muur geschoten wordt. Na een kwartier is er weer een kans voor Dennis, nadat Tom hem aanspeelt en hij alleen voor de Devo keeper komt, maar die voorkomt, met goed ingrijpen dat Welberg op voorsprong komt. Dan is het de beurt aan Mitch Krens om te proberen de nul van het scorebord te krijgen, ook hij ziet zijn inzet gestopt. In de 20e min is er weer een doelkans voor Dennis, die ziet zijn inzet net voorlangs gaan. Even neemt Welberg gas terug, wat Devo de kans geeft beter in de wedstrijd te komen. In de 36e min valt er een doelpunt voor Devo, helaas voor Devo het doelpunt gaat niet door, afgekeurd. En zo is de ruststand 0-0 met heel veel kansen voor beide ploegen en zijn aan elkaar gewaagd.

Na de thee komt Welberg gemotiveerd uit de kleedkamer. Na enkele minuten spelen kan Wiebe Vissers, Dennis Luijks met een perfecte steekbal, de diepte in sturen, die maakt geen fout en schiet de 1-0 binnen. Door deze opsteker krijgt Welberg meer vertrouwen. Devo probeert aan te vallen om de gelijkmaker te scoren. En voor Welberg komen er meer mogelijkheden om de stand op te voeren. Dennis kan Mitch in stelling brengen, die ziet zijn inzet in het zijnet belanden. Even later komt Tom Mulders alleen voor de keeper, maar hij schiet de bal keihard tegen de keeper op, weg kans. Een voorzet van Mitch opmaat, maar Lars Bogers komt een teen lengte te kort om af te ronden. Twee minuten later is er weer een kans voor Lars maar weer staat de Devo keeper in de weg. Ook een schot van Tom M gaat via een Devo speler naast het doel. Uit de hoekschop kan Lars met een kopbal de bal naar de bovenhoek sturen, maar de Devo keeper kan deze nog net uit de hoek grabbelen en zo op het nippertje redden. In de 87e min is er een Welberg aanval, waarbij Jeroen Boogaart, de bal als een gentleman afstaat aan invaller Cas Luijks die de bal netjes in het doel kan tikken en zo de 2-0 op zijn naam zet. Hiermee was de wedstrijd gespeelt en het geluk was vandaag voor een keer aan de oranje kant. Met een 2-0 overwinning en drie puntjes voor de Welberg, blijven we meedoen in de bovenste regionen van de ranglijst.

A.s. zondag speelt Sc Welberg1 een uitwedstrijd tegen Rimboe in Wouwse Plantage.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief