Verlies voor SC Welberg 1

WELBERG - Welberg komt sterk uit de startblokken tegen TVC Breda, de eerste doelkans is al na 6 minuten een feit, een voorzet van Jeroen Bogaert kan door de Welberg spits niet in het doel gekopt worden. In de 10e minuut schiet Erik van Minderhout vol op de paal. Gevolgd door een vrije trap van Levy op het doel, maar de bal is voor de TVC-keeper die zijn mannetje staat.

Na 20 min. kan TVC een voorzet geven, de daar uit volgende kopbal rolt zomaar het doel van Stefan in en tegen de verhouding in is het 1-0. Welberg laat het er niet bij zitten en dringt weer aan, Tom Mulder lanceert Erik van Minderhout, maar die kan de bal, net niet voldoende onder controle krijgen om de keeper te omspelen; 2 min. later is het andersom en gaat Tom Mulder het eens proberen maar ook hem lukt het niet te scoren. Even later mag Tom het nog een keer proberen, maar dan staat de TVC-keeper als een blok in de weg. Met nog een kans voor Jeroen en een schot van Lars Bogers op het doel, is het wel duidelijk dat de bal vandaag voor Welberg niet in het doel wil en dat doelpunten schaars zullen zijn. Ook Stefan Evers, onze keeper is op zijn post en met twee mooie reddingen houdt hij de bal uit het doel, waarvoor alle lof. Ruststand 1-0, gezien de verhoudingen had een gelijkspel zeker op zijn plaats geweest.

Na de thee pakken de beide teams het spel weer op, na een overtreding op Tom M, schiet Levy de vrije trap op de paal. Dan het breekpunt in de wedstrijd, TVC kan een lullige voorzet geven en met een intikkertje van een speler die nergens vandaan kwam, is het 2-0. Als even later de 3-0 valt is het gedaan met de mentale weerbaarheid van Welberg en lopen die achter de feiten aan, laten TVC-voetballen. Er komen nog kansen voor TVC en Welberg, maar die veranderen niets meer aan de stand. De beste spelers vandaag waren de beide keepers die ongelooflijke reddingen verricht hebben.

Deze wedstrijd hoort bij zo snel mogelijk vergeten, was Welberg in de eerste helft de bovenliggende partij, in de tweede helft presteerde TVC beter en onder de druk van Welberg uit voetballen, maar ook zij konden niet tot een hogere scoren komen.