Welberg verzuimd af te ronden

Sport en vereniging

WELBERG - De uitwedstrijd tegen Advendo in Breda, welke vorige week tegen een dik verlies aangelopen was, kon weleens een leuke wedstrijd worden. Zonder Tom Mulder, Tom Bogers, Peter van Giels en Wiebe Vissers betraden we het veld.

Vanaf de 1e minuut trekt Welberg het spel naar zich toe, in de 3e min al gelijk in kans voor Mitch Krens, die zijn inzet op aangeven van Lars Bogers, net naast schiet. 7e min, kansje voor Dennis Luijks maar de bal is voor de keeper. Het kan niet uitblijven en de 13e min speelt Dennis Luijks de bal naar Mitch Krens en die kan koelbloedig de 0-1 binnen schieten. Maar door onoplettendheid in de verdediging van Welberg is het een min later alweer 1-1.

In de 15e min. een aanval van Mitch Krens, solo de bal op kan brengen, geeft deze op het juiste moment af op de meegelopen Lars Bogers, die schiet de 1-2 binnen. Hierna zijn er een aantal mogelijkheden en kansen voor Welberg, waarmee de voorsprong zeker verder op had kunnen lopen. Zoals, voorzet Lars Bogers naar Dennis Luijks, kopbal net naast. Mitch Krens schiet tweemaal vol op doel en beide keren ziet hij zijn inzet door de keeper gered worden. Voorzet Dennis Luijks op Lars Bogers, die de bal over het doel kopt. Erik van Minderhout denkt te scoren met een intikkertje maar de keeper kan de bal ternauwernood uit het doel frommelen. Een kopbal van Jeroen Bogaert die net naast de kruising gaat. Even later kansen voor Jeroen Bogaert en Levy Papp, die beide vol op het doel schieten, maar de bal wil er niet in. Welberg blijft aandringen, Dennis Luijks ziet zijn omhaal ook net naast gaan. De 1-2 ruststand is zeker verdiend.

Na de thee gaat Welberg door met waar ze voor rust mee gestopt waren, aanvallen. Dennis Luijks, verzuimd om de bal af te geven in de zestien en er gaat een grote kans verloren, in een wedstrijd die steeds harder wordt. Lars Bogers die bijna liggend zijn kopbal net naast ziet gaan. Welberg blijft aanvallen, maar vergeet af te werken.

Adveno probeert onder de druk van Welberg uit te komen en op het uur is er een bal op de lat en de paal, daar komt Welberg heel goed mee weg. Nadat Jeroen Bogaert, alleen voor de keeper zijn inzet niet af kan ronden is het Toon Kouwen die de 1-3 maakt en is er weer een beetje lucht en rust in het Welberg team.

Na een dubbele aanslag op Erik, mag een Advendo speler met een dikke rode kaart vertrekken en is de lol er meteen af in Breda. Met een bal op de paal voor Advendo waar het scoren ook niet mee zit en nog kansen voor Dennis Luijks en Toon Kouwen (2x), die de keeper met een schot op de proef stellen. Is het in de 92e min Advendo die zomaar de 2-3 binnen schiet.

Al met al we zijn blij met de drie punten, Welberg was met tijden de betere partij, maar het had ook zomaar anders kunnen zijn.