Afbeelding

Lars Bulman pakt brons bij Jaargangfinale

Sport en vereniging

STEENBERGEN - Zondag 2 juli mochten Lars Bulman en zijn teamgenoot Steijn Louter zich meten met de top van de Nederlandse Minioren. In Dordrecht werd de jaargangfinale gehouden, een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar.

Om mee te mogen doen aan de jaargangfinale moest voldaan worden aan limieten. Beiden mochten op het maximaal aantal starts uitkomen, namelijk vier.

Lars Bulman behaalde drie persoonlijke records in het 50m bad te Dordrecht. Zowel op de 100m vrije-, als 100m school- en 200m wisselslag wist hij een nieuwe besttijd neer te zetten. Op zijn 100m schoolslag behaalde hij zelfs een bronzen medaille. Op de 50m vlinderslag kwam hij net te kort voor een podium plaats en werd nipt 4e.

Steijn Louter startte op de 400m vrije-, 100m rug-, 100m school- en 200m wisselslag en zwom op alle afstanden sneller dan ooit tevoren. Zijn beste notering was een 4e plaats op de 200m wisselslag. Verder werd hij nog 2x 5e en 1x 7e.

De jongens kunnen terug kijken op een mooi zwemseizoen wat met dit toernooi alweer ten einde is. Voor Steijn was dit zijn laatste jaar als minioor. Na de zomer valt hij in de junioren klasse.

Meer info op www.zc-aquadream.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief