Afbeelding

Column Ruud van den Belt: Duncan blijft mensen verbinden

Door: Remko Vermunt Algemeen Column Burgemeester

U kunt zich misschien nog wel herinneren dat ik 2018 in mijn nieuwjaarstoespraak heb bestempeld als het jaar van 'keuzes maken'. Soms valt er helaas niets te kiezen, zo weten bijvoorbeeld de ouders van Duncan maar al te goed. Hun zoontje overleed vorig jaar op slechts 12-jarige leeftijd aan een zeldzame vorm van kanker. Vader Marcel en moeder Brenda gunden Duncan uiteraard het mooist denkbare afscheid. Deze 'viering van zijn leven' werd massaal bezocht en getuigde van grote betrokkenheid in de Dinteloordse gemeenschap.

Mede als gevolg van de enorme belangstelling liep de uitvaartrekening echter fors op. Gelukkig waren er meteen vrienden, die een inzamelingsactie begonnen om het leed voor de ouders nog enigszins te verzachten. De impact van dit alles, maakt nog altijd diepe indruk op velen. Ook afgelopen zaterdag heb ik weer mogen ervaren hoe zo'n dapper ventje als Duncan, zelfs nu hij niet meer onder ons is, mensen uit alle geledingen van de samenleving weet te verbinden. De tweede editie van de naar hem vernoemde motortoertocht, een initiatief van Roparunteam de Dintelstampers, trok maar liefst 163 deelnemers. Ondanks de diepdroevige aanleiding was het een mooie dag, vol prachtige mensen, een geweldige organisatie en een uitstekend doel. Want de Roparun steunt volop initiatieven en activiteiten om het leven van kankerpatiënten en hun naasten zoveel mogelijk te veraangenamen.

Het mag voor zich spreken, dat ook ik hiervoor graag een duit in het zakje heb gedaan. En ik prijs me gelukkig dat ik burgemeester mag zijn in een gemeente, waar zoveel wordt georganiseerd ten bate van allerlei goede doelen. Niet zelden is dat de Roparun, met deze week de kassenloop van Door Dik & Dun en op 2 juni het nieuwe evenement Falling Stars. De keuze is aan u om ook een bijdrage te leveren. Ik kan het u van harte aanbevelen. Dankuwel, namens iedereen die onze steun zo hard nodig heeft.

Gegroet! Ruud

Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen vertelt elke twee weken over de vele aspecten van zijn werk. Reageren? burgemeesterscolumn@gemeente-steenbergen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief