Afbeelding

Column Ruud van den Belt: Het evenementenseizoen is geopend

Door: Remko Vermunt Column Column Burgemeester

Wie zegt of denkt dat er in de gemeente Steenbergen niks te beleven valt, slaat de plank faliekant mis. Je kunt de deur niet uitgaan, of je struikelt hier bij wijze van spreken over een activiteit of evenement en de lokale kranten staan er bol van. Grandioos! Mijn waardering voor alle vrijwilligers die zoveel vrije tijd opofferen om dit allemaal mogelijk te maken voor onze gemeenschap, valt met geen pennen te beschrijven. Het plezier dat jong en oud er in groten getale aan beleven, evenmin. Chapeau, voor jullie allemaal.

Tegelijkertijd behoort het tot de taken van uw burgemeester, om ervoor te zorgen dat al die festiviteiten goed en veilig verlopen. Daarom hebben we onlangs het evenementenbeleid weer eens onder de loep genomen en dusdanig aangescherpt, dat alles op voorhand tiptop geregeld is en we met z'n allen zo min mogelijk risico lopen. Je moet er bijvoorbeeld niet aan denken wat er had kunnen gebeuren, als vorig jaar niet bijtijds was ontdekt dat hindernissen van de Survival Run waren gesaboteerd. Ter voorkoming van ongelukken, is er deze keer aan de vooravond van dit fantastische sportspektakel op verschillende manieren een extra oogje in het zeil gehouden.

Zo heb ik afgelopen week een nacht mogen meelopen met het preventieteam StrieneZuid. Zij hebben me naast de diverse aandachtspunten in de wijk Steenbergen Zuid meegenomen langs diverse hindernissen, die al klaar stonden voor de Survival Run van afgelopen zondag. Fijn om zelf te mogen ervaren dat de betrokkenheid bij een veilige omgeving ook vanuit de wijk zo groot is. Het mag immers nooit zo zijn, dat kwaadwillende individuen het werk en de vreugde van zoveel goedwillende mensen bederven. Daarvoor zijn al die evenementen te belangrijk voor de verbinding in onze samenleving.

De periode die voor ons ligt, mag je gerust het 'evenementenseizoen' noemen. Met voor elk wat wils en als hoogtepunten onder meer Steenbergen Live en Bassrulers, Falling Stars (tokkelen vanaf de Gummaruskerk voor het goede doel), en een uitgebreid wielerweekend met het NK voor de jeugd, het NK voor renners met een beperking, een dikke bandenrace voor onze basisschooljeugd en de Koos Moerenhout Classic. Ik wens alle organisaties, deelnemers en bezoekers veel succes en plezier en voorzie geen problemen om ook mezelf uitstekend te vermaken.

Gegroet! Ruud

Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen vertelt elke twee weken over de vele aspecten van zijn werk. Reageren? burgemeesterscolumn@gemeente-steenbergen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief