Afbeelding
Foto: Politie Zeeland-West Brabant

Zware explosieven, munitie en honderden patronen voor vuurwapen aangetroffen in boerderij Welberg

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

WELBERG - Een 54-jarige bewoner van een boerderij aan de Welbergsedijk is donderdagavond 3 mei aangehouden. Dit nadat er in de boerderij zware explosieven, munitie voor een raketwerper en honderden patronen voor zware automatische vuurwapens waren gevonden. Ook is er een lid van No Surrender aangehouden. 

Aan het einde van de middag werd er een inval gedaan op het terrein in verband met een recherche-onderzoek. De agenten verwachtten dat er drugs aanwezig zouden zijn. Tijdens de zoeking werden verschillende explosieven, mortier en enkele honderden patronen met zwaar kaliber gevonden. De situatie werd bevroren en er kwam een explosievenverkenner ter plaatse voor een risico-inschatting. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingeschakeld. Uit voorzorg kwamen ook de brandweer en ambulance. Na de vondst werd de bewoner aangehouden. 

Samen met de EOD heeft de technische recherche onderzoek aan de explosieven verricht. Daarna zijn ze afgevoerd en zullen ze vernietigd worden. De zoeking werd daarna voortgezet. Verschillende vestjes en andere attributen van motorbende No Surrender werden in een van de loodsen op het terrein gevonden. 

Een tweede verdachte, een 48-jarige man uit Steenbergen, is in verband met de zaak op vrijdag 4 mei rond 2.30 uur in de Bosstraat in Tholen aangehouden. Dit gebeurde uit voorzorg door een arrestatieteam. De man is actief lid van de motorbende No Surrender. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. 

De recherche-chef Rienk de Groot noemt het op de site van de politie 'bizar' dat er zulk zwaar wapentuig aangetroffen wordt. "Hier zit zware criminaliteit achter, niets en niemand ontziend. De gevolgen van het inzetten van zulke militaire middelen door criminelen hebben gevolgen die niet te overzien zijn. En daarom investeren wij als politie veel tijd en energie naar criminele motorbendes."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief