Erik Huysmans en wethouder Petra Lepolder ondertekenen de overeenkomst FOTO REMKO VERMUNT
Erik Huysmans en wethouder Petra Lepolder ondertekenen de overeenkomst FOTO REMKO VERMUNT

Tien nieuwe woningen in Dinteloord

Door: Remko Vermunt Algemeen

DINTELOORD - De gebroeders Huysmans van aannemersbedrijf Huysmans uit Dinteloord hebben dinsdag een stuk grond gekocht van de gemeente Steenbergen voor de bouw van tien woningen. In totaal hebben de broers uit Dinteloord 2754 vierkante meter aan grond gekocht. Hierop komen vijf twee-onder-een-kap woningen te staan.

De vier broers hebben eerder al vier woningen gebouwd in het plan De Pinas in Dinteloord. Deze woningen zijn allemaal verkocht en inmiddels ook bewoond. "Bij drie van de vier woningen waren er nul opleverpunten", vertelt Riny Huysmans trots. De tien woningen die nu gebouwd gaan worden zijn in principe dezelfde woningen. "Maar, de kopers kunnen het huis helemaal naar hun eigen smaak maken, zolang het maar binnen de wetgeving past." Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om van het huis een levensloopbestendige woning te maken met de badkamer en een slaapkamer op de begane grond. "De vier huizen die er al staan zijn allemaal identiek en toch zijn ze ook verschillend."

Belangstelling
Wanneer de huizen precies gebouwd gaan worden is nog niet duidelijk. "Eerst moet zeventig procent van de huizen verkocht zijn", vertelt Erik Huysmans. "Op dit moment zijn vier huizen verkocht en vier staan in optie, dus twee huizen zijn echt vrij." Met een beetje geluk hopen de broers net voor of na de zomervakantie de zeventig procent te bereiken. Dat zou betekenen dat de woningen in het voorjaar van 2019 klaar zijn. "Maar, omdat we maatwerk leveren kan het wat korter of wat langer duren."

Harmonieus
Nieuw aan het plan is dat in eerste instantie de woningen dichter bij de begraafplaats zouden liggen, maar vanwege de ruimtelijke inpassing is besloten de nieuw aan te leggen straat verder op te schuiven naar de begraafplaats. "Zo ontstaat er een mooi rijtje met huizen dat aan de buitenkant vrijwel identiek is en voor een harmonieus straatbeeld zorgt", stelt Petra Lepolder. De wethouder is uiteraard blij met deze ontwikkeling. "Dit soort ondertekeningen zijn altijd een heuglijk moment. Een mooie stap voor Dinteloord in het bijzonder en Steenbergen in het geheel. Een huis is in principe maar vier muren en een dak, maar voor de familie die er woont is het een thuis. Een veilige omgeving. We proberen in de gemeente Steenbergen steeds weer mooie 'thuizen' te bouwen."

Woningaanbod
De gemeente Steenbergen probeert per jaar zo'n zeventig tot honderd woningen toe te voegen aan het woningaanbod. Dat doet de gemeente steeds in 'kleine plukjes'. Plannen voor de toekomst zijn er volgens de wethouder en volgens de gebroeders Huysmans dan ook genoeg. "Maar we doen niet alles in één keer."

Kijk voor meer informatie op www.huysmans-bouw.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief