Afbeelding
Foto: Merijn Sitsen

Speciale fietsactiviteit met stichting Wielercriterium

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - In het kader van het 75-jarig jubileum organiseert Stichting Wielercriterium Steenbergen uit Steenbergen op vrijdag 15 juni een oriëntatietocht waaraan iedere recreatieve fietser kan meedoen. Deelnemers ontdekken tijdens de route de mooiste plekjes van de regio.

DOOR MARIJN RIEMENS

De oriëntatietocht, die ongeveer 45 kilometer lang is, is onderdeel van een groots opgezette wielerdriedaagse. Tussen 11.00 en 12.00 uur starten de recreatiefietsers vanaf de Markt in Steenbergen en tussen 16.00 en 16.30 uur worden zij daar weer terugverwacht.

Onderweg maken de fietsers kennis met de mooiste plekjes in de omgeving. Er wordt bij drie verschillende stopplaatsen stilgestaan, waar de deelnemers worden voorzien van een drankje en een versnapering. Op de drie stopplaatsen zijn medewerkers van de Wielerstichting aanwezig die de gasten vragen stellen over de plaatselijke en Nederlandse wielersport. In totaal moeten de deelnemers tien vragen beantwoorden. Wie de meeste vragen goed heeft, ontvangt aan het einde van de rit een leuke prijs. De tocht wordt afgesloten door dj Christje, die de deelnemers bij terugkomst op de Markt in Steenbergen vermaakt met gezellige Nederlandstalige muziek.

Activiteiten

De tocht voor recreatieve fietsers is het begin van een weekend vol wieleractiviteiten. Zo wordt er ook op vrijdag voor de basisschoolkinderen van de gemeente Steenbergen een Rabobank Dikke Bandenrace georganiseerd. Op zaterdag 16 juni staat de jaarlijkse Koos Moerenhout Classic (KMC) op de planning. Het is de achtste keer dat deze tocht wordt georganiseerd. De deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende routes. De start vindt tussen 7.30 uur en 10.00 uur plaats op de Markt in Steenbergen.

Het hoogtepunt van het wielerweekend ligt echter op zondag 17 juni. Dan vinden de Nederlandse Kampioenschappen Wielrennen in de categorieën 1 tot en met 7 voor jongens en meisjes plaats. Ongeveer achthonderd deelnemers tussen de acht en veertien jaar gaan in Steenbergen met elkaar de strijd aan.

Deelnemen

Wie wil deelnemen aan de oriëntatietocht van vrijdag 15 juni kan zich inschrijven via de daarvoor bestemde formulieren. Deze zijn te verkrijgen in de winkels van JUMBO Steenbergen, Primera Steenbergen of bij brasserie De Kaai in Steenbergen. Ook hebben geïnteresseerden de mogelijkheid om zich vlak voor de start van de oriëntatietocht in te schrijven.

Meer informatie over de activiteiten rondom het 75-jarig jubileum van Stichting Wielercriterium Steenbergen of de jaarlijkse Koos Moerenhout Classic is te vinden op de websites www.wielercriteriumsteenbergen.nl en www.koosmoerenhoutclassic.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief