Afbeelding
Foto: Shutterstock

Extra budget voor het vergeven van Startersleningen

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Starters hebben in de eerste maanden van 2018 al zes keer gebruik gemaakt van de Starterslening. In 2017 zijn er zelfs zeventien leningen verstrekt en daardoor is er tijdelijk geen budget meer.

Om weer startersleningen te kunnen verstrekken dient er extra budget door de gemeenteraad beschikbaar gesteld te worden. Echter, de gemeenteraad wordt binnenkort ook al gevraagd om een bedrag van 1.000.000 euro beschikbaar te stellen voor Stimuleringsleningen. "Om de nodige flexibiliteit te hebben en niet onnodig extra middelen te reserveren wordt voorgesteld om de beschikbaar gestelde middelen voor het verstrekken van stimuleringsleningen ook in te zetten voor het verstrekken van startersleningen", aldus het college. Ondanks dat de gemeenteraad nog akkoord moet gaan, heeft het college alvast besloten om aanvragen voor startersleningen toch gewoon toe te kennen met deze gelden.

Eind 2017 gaf de gemeente Steenbergen al aan dat het budget voor Startersleningen bijna op was. De gemeente kreeg destijds van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (de organisatie achter de Startersleningen) te horen dat er nog een algemene rekening was van de gemeente Steenbergen, waarop teruggestorte aflossingen en rentebetalingen binnenkwamen. Daarmee kwam een bedrag vrij van 272.426 euro voor het uitgeven van Startersleningen, maar ook dat bedrag is inmiddels op. Sinds 2005 zijn er 153 startersleningen verstrekt voor in totaal een bedrag van 2.340.748,75 euro. Inmiddels is hiervan weer 1.014.542,44 euro terugbetaald.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief