Afbeelding
Foto: Gemeente Steenbergen

Gewoon Lokaal!, CDA en VVD presenteren de vier wethouders

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - De politieke partijen Gewoon Lokaal!, VVD en CDA presenteren vandaag het coalitieakkoord 'Gewoon Samen Doen!' aan de overige politieke partijen. Het concept coalitieakkoord is het resultaat van wekenlange onderhandelingen. 

"Omdat de coalitiepartijen streven naar een breed draagvlak onder de gehele gemeenteraad, wordt het akkoord vandaag in concept naar de andere partijen verzonden", aldus de gemeente Steenbergen. De overige partijen krijgen nu de gelegenheid om hun opmerkingen en suggesties bij de formateur naar voren te brengen. "Waar mogelijk en wenselijk geven de coalitiepartijen Gewoon Lokaal!, VVD en CDA deze inbreng een plek."

Kandidaat-wethouders

De namen van de nieuwe wethoudersploeg zijn ook bekend. Namens Gewoon lokaal! zullen Wilma Baartmans en Esther Prent aantreden als wethouder, Petra Lepolder blijft wethouder namens de VVD en Koos Krook wordt namens het CDA naar voren geschoven. "Hij woont in Made en is op dit moment wethouder in de gemeente Neerijnen." De verdeling van de portefeuilles is op dit moment nog niet bekend en wordt tijdens de eerste vergadering van het nieuwe college vastgelegd. Naar verwachting zal dit begin juni zijn.

Wat precies de inhoud is van het coalitieakkoord wordt op dinsdag 5 juni kenbaar gemaakt aan de pers.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief