Afbeelding

Column Ruud van den Belt: De kers op de taart

Door: Remko Vermunt Column Column Burgemeester

Eén van de leukste dingen die je in mijn ambt mag doen, is het brengen van felicitatiebezoeken aan 100-jarigen en huwelijksjubilarissen. Eeuwelingen en mensen die nóg ouder zijn, alsook inwoners die 60, 65 of zelfs 70 jaar getrouwd zijn, krijgen als ze dat willen visite van de burgemeester.

Gelukkig ben ik regelmatig welkom bij zulke bijzondere gelegenheden en daarvoor maak ik dan ook graag tijd vrij. Mei is van oudsher de trouwmaand, dus als u mij de voorbije weken kwijt was, zat ik vermoedelijk ergens op 'n feestje! ;-)

Het is bijna onmogelijk onder woorden te brengen, hoe gastvrij je dan wordt ontvangen en met hoeveel egards vaak ook. Zeker onze ouderen hebben, van vroeger uit, ontzag voor mensen die zij nog als hoogwaardigheidsbekleders zien. Omdat ik op zulke momenten – namens heel onze gemeenschap – officieel in functie ben, draag ik bovendien de ambtsketen. Bij binnenkomt word ik zodoende geheid met 'U' aangesproken. Maar geloof me, binnen een paar minuten is het 'Ruud hier' en 'Ruud daar'. Zo hoort het ook, wat mij betreft. Ik geniet met volle teugen van alle verhalen die ik te horen krijg, over hoe het leven vroeger werd geleefd in de verschillende kernen van onze gemeente. Hoe ze elkaar ontmoet hebben of hoe ze het voor elkaar hebben gekregen om zó oud te worden. Zo mocht ik eerder dit jaar te gast zijn op de 100ste verjaardag van Marie de Natris in Nieuw-Vossemeer. Wát een fantastische lieve vrouw en zo enorm bij de tijd. Zeldzaam!

Er is trouwens haast ook geen betere manier te bedenken om (de geschiedenis van) onze gemeenschap te leren kennen. En de gezelligheid viert altijd hoogtij. Het is écht de kers op de taart van mijn werk. Alleen niet zo goed voor de lijn, want wie ben ik om een gebakje af te slaan? Ik ga natuurlijk nooit met lege handen op bezoek en naderhand stuur ik steevast nog een briefje, om de jarige of de huwelijksjubilarissen te bedanken. Uiteraard in de hoop dat ik ze in de toekomst nogmaals mag komen feliciteren!

Gegroet! Ruud

Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen vertelt elke twee weken over de vele aspecten van zijn werk. Reageren? burgemeesterscolumn@gemeente-steenbergen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief