Het NK Tijdrijden dat deze week in Bergen op Zoom verreden wordt.
Het NK Tijdrijden dat deze week in Bergen op Zoom verreden wordt. Foto: Hanneke Marcelis

CDA: 'Zorg voor minder regeltjes rondom wielerwedstrijden'

Door: Guus Arnouts Politiek

WEST-BRABANT - Het CDA is de 'onzinnige en overdreven' regels rondom de wielersport beu. De partij ergert zich aan de onnodige rompslomp die erbij komt kijken als er in de provincie Noord-Brabant een wielerwedstrijd wordt georganiseerd. De partij pleitte vanochtend in de Provinciale Staten voor het afschaffen van verschillende regels.

Het gaat volgens de partij vooral om wedstrijden die op provinciale N-wegen worden verreden. Het zou organisaties onnodig veel tijd en moeite kosten om een wedstrijd te organiseren. Zo moet een wielerorganisatie tal van vergunningen aanvragen en leges betalen. Een oplossing zou een meerjarenvergunning zijn, maar daar wilde gedeputeerde Christophe van der Maat (VVD) niets van weten. De aanpassing hoeft volgens hem niet onderzocht te worden.

Versimpelen en versoepelen
Dat geldt volgens het CDA ook voor wedstrijden die al jarenlang georganiseerd worden en iedere keer opnieuw in dezelfde tijdrovende vergunningsprocedure belanden. "Dat moet eenvoudiger kunnen", stelt de partij in een openbaar persbericht. Statenlid René Kuijken diende het voorstel in: "In de afgelopen jaren zijn er in onze provincie steeds meer regels bijgekomen", schrijft hij. "Veel Brabanders hebben daar last van en ervaren zgn. 'regelhinder'. Het CDA wil daarom dat de provincie iedere regel kritisch tegen het licht houdt en waar mogelijk overbodige regelgeving schrapt. De paarse krokodillen uit de wielersport zijn daarvan een goed voorbeeld."  Je moet een regel snappen of anders schrappen, aldus Kuijken. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief