Afbeelding

Ondernemer wil cafetaria op carpoolplaats in Dinteloord

Door: Remko Vermunt Algemeen

DINTELOORD - Een ondernemer uit Oud-Vossemeer wil bij de carpoolplaats aan de Noordlangeweg in Dinteloord een cafetaria beginnen. In een brief aan de gemeenteraad laat Ruud Kouwen uit Oud-Vossemeer weten al ruim tien maanden in gesprek te zijn met de gemeente. "Nu tien maanden en enkele contactmomenten met de gemeente verder zijn er nog geen vorderingen. Een concreet antwoord over de mogelijkheden, op deze locatie, heb ik nog niet mogen ontvangen."

De ondernemer heeft een notenbar in Rotterdam en een bloemenkraam in Capelle aan den Ijssel. "Buiten deze activiteiten ben ik binnen Steenbergen al járen nauw betrokken bij voetbalvereniging S.C. Welberg." Sinds augustus 2017 is Kouwen in gesprek met de gemeente om de cafetaria te starten. "Allereerst is dit een locatie waar op dit moment weinig aanbod is voor het passerende verkeer op zowel de A4, provinciale weg en fietspaden, waardoor ik op deze locatie een meerwaarde zie voor een cafetaria."

Daarnaast heeft de onderneming volgens Kouwen ook andere voordelen: Een gezellige uitstraling op de carpoolplaats, veiligheid rond deze locatie en personeel met een beperking krijgt de mogelijkheid om bij mij te kunnen werken.

Met zijn brief aan de raad hoopt de ondernemer eindelijk duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden op deze locatie. "Ik denk dat het, voor zowel mij en de gemeente als de omgeving, veel voordelen kan hebben."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief