Jeu de Boules baan wijkvereniging ‘T Drievierde.
Jeu de Boules baan wijkvereniging ‘T Drievierde. (Foto: )

Opening speeltuin bij wijkvereniging 'T Drievierde

  algemeen

STEENBERGEN - Op zaterdag 30 juni was er weer een poppenkast voor de allerkleinsten onder ons, hoewel de wat groteren het poppenkast spel ook vaak ook nog heel spannend vonden. Om 11.00 uur openende de gordijntjes van de poppenkast.


Aangezien we tegenwoordig een heuse Jeu de Boules baan rijk zijn en diverse mensen al hebben laten zien dat er heel wat talent aanwezig is, werd er besloten in plaats van het te gaan volleyballen, dit jaar gebruik te maken van de jeu de Boules baan. Er werden teams van 3 personen gevormd. Het begon om 14.00 uur. Het was in ieder geval een zeer geschikte manier om uit te vinden waar zich hier in de buurt de meest sportieve bewoners bevinden. En misschien vloeien hier nog wel teams uit voort die ook in de nabije toekomst de weg naar de baan op het veld weten te vinden. Wie weet is de belangstelling zo groot dat we ooit nog eens een echte nazomer competitie op kunnen zetten. Er is nog tijd om op trainingskamp te gaan. Wij zijn nu al zeer benieuwd naar het uiteindelijke resultaat en wie van de ploegen zich mag gaan wentelen in eeuwige roem.

Opening
Rond 16.00 uur waren de meeste uitslagen rondom de competitie binnen. De eerst prijs was voor Leon van der Wal en Marius van Staten. De officiële opening van de jeu de boules baan en het vernieuwde speeltoestel werd gedaan door de Wethouders Wilma Baartmans en Esther Prent met de 25 kinderen en vele bewoners. De kinderen moesten samen met de wethouders het lint doorknippen. De gemeente is ons heel goed ter wille geweest bij de aanleg van de baan en in de week voorafgaand aan onze barbecue werd ook het speeltoestel opgeknapt.

Barbecue
Om 17.00 uur werd de vlam onder de barbecue aangestoken, zodat deze om 18.00 uur warm genoeg was om de eerste stukken vlees erop te leggen. Op deze barbecue waren we met 100 wijkbewoners en kinderen. Ook trad de band Snot en Kwiel uit Bergen op Zoom op. Er werd ook een loterij gehouden met mooie prijzen.
Er werd gefeest tot de late uurtjes. Op zondag 23 september wordt door de wijkvereniging burendag georganiseerd. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief