Afbeelding

Nieuwe slogan voor Steenbergen: Ons Steenbergen

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - In zaal De Joosse vond dinsdagavond de aftrap van het centrumplan Vitaal Hart van de Stad plaats. Het plan, ontstaan uit het project Hart voor de Stad, heeft tot doel het stadshart van Steenbergen toekomstbestendig te maken. Kees de Bruijn, voorzitter van de RPS, opende de avond met een korte toelichting op het project.

 

DOOR TINEKE FESKENS

 

Na een korte terugblik kwam hij al snel bij de kern van de bijeenkomst. “We maken een nieuw begin, met nieuw elan, een nieuw gezicht en een nieuwe naam. Vanavond presenteren wij de identiteit, het logo en de slogan waarmee we met het Stadshart Steenbergen een nieuwe koers uitzetten.” Thiemen Vermeulen legde uit hoe na een aantal brainstormsessies het logo én de slogan tot stand zijn gekomen “We moeten weer trots worden op Steenbergen. Een stad met zoveel historie, verhalen en herinneringen. Dat gevoel willen wij terug bij ons Steenbergenaren brengen.”

 

Het logo bestaat uit de kleuren blauw en groen. De vorm is kenmerkend voor de vestingsteden en het logo past er helemaal bij: Ons Steenbergen. Dasja Abresch vermaakte de aanwezigen met een kwis: “Gaat u staan of blijft u zitten” Foto’s uit het verleden, verhalen achter de foto’s maakten duidelijk wat men met het project wil bereiken. Saamhorigheid onder de inwoners, trots op het Steenbergens verleden, heden én de toekomst. Met als doel, een centrum waar iedereen graag verblijft. Om de wind in de zeilen te houden en het schip varende te houden is een centrummanager aangesteld. Maikel Gijzen zal de kar gaan trekken, verbindingen gaan leggen en aanspreekpunt worden van de binnenstad.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief