Afbeelding

VVD wil tijdige communicatie over wegafsluitingen

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Kees-Jan Langenberg, burgerraadslid voor de lokale VVD-fractie, heeft vragen gesteld over de talloze wegwerkzaamheden in de gemeente Steenbergen.

Inwoners en bezoekers van Steenbergen werden de afgelopen weken meermaals geconfronteerd met wegafsluitingen of omleidingen in verband met wegwerkzaamheden. Onder andere op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli toen het NK Wielrennen door de gemeente trok. De omleidingsroute voor de Rondweg Oost was daardoor opeens niet meer te gebruiken, maar ook afgelopen week ging het niet helemaal zoals gewenst.

"Donderdag werd men geconfronteerd met een plotselinge afsluiting van de rotonde bij Cuelenaere. Gemotoriseerd verkeer vanuit de richting Rotterdam werd pas op de rotonde Steenbergseweg bij Dinteloord door een verkeersregelaar gewezen dat op het feit dat zij om moesten rijden via de A4. Duidelijke bebording was niet geplaatst waardoor het tijdig kiezen van een alternatieve route niet mogelijk was. Voor landbouwverkeer was geen alternatieve route aangeduid."

Communicatie

Langenberg wil van het college weten of zij het met hem eens zijn dat tijdige communicatie van groot belang is om de kernen bereikbaar te houden. Daarnaast wil de VVD weten of de bereikbaarheid voor hulpdiensten zoals politie en ambulance gewaarborgd is.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief