Afbeelding
Gert-Jan van Linschoten

Renovatie atletiekbaan voorlopig van de baan

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - De onderlaag van de Steenbergse atletiekbaan laat te wensen over en daarom kan er voolropig niet gestart worden met de renovatie van de baan. De gemeente Steenbergen wilde de toplaag van de tien jaar oude atletiekbaan vervangen, zodat hij weer zou voldoen aan de eisen van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Kosten: 170.000 euro. Bij de voorbereidingen voor de renovatie heeft het bouwteam echter geconstateerd dat ook de onderlaag niet meer voldoet. "Bij het aanbrengen van een nieuwe toplaag voldoet de baan nog niet aan de eisen van de KNAU."

Een speciaal projectteam gaat de zaak nu onderzoeken, zo wordt er onder andere gekeken welke investeringen er nodig zijn om de atletiekbaan in zijn geheel te renoveren. "Bij dit onderzoek worden namelijk ook de sportvoorzieningen in het midden van de atletiekbaan betrokken, waar activiteiten als kogelstoten, discuswerpen, verspringen, hoogspringen, kogelslingeren en speerwerpen plaatsvinden", aldus de gemeente. Deze voorzieningen zijn nog goedgekeurd tot 2024, maar op het moment dat de gemeente de atletiekbaan gaat vervangen, moeten álle aanwezige voorzieningen voldoen aan de nieuwe normen van de KNAU. Probleem is echter dat deze voorzieningen niet in eigendom zijn van de gemeente, maar vallen onder verantwoordelijkheid van SV Diomedon. "In dit geval zou ook SV Diomedon aanzienlijk moeten investeren in hun voorzieningen. Op dit moment is nog niette overzien wat dit in financiële zin betekent."

Volgens de gemeente is de huidige atletiekbaan voor amateursporters nog wel gewoon te gebruiken, ook al voldoet de baan niet meer aan de normen van de KNAU. Ook de andere sportvoorzieningen in het midden van de atletiekbaan zijn goed, deze zijn in ieder geval tot 2024 goedgekeurd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief