Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Rondweg Oost gedeeltelijk open voor auto's

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - De Rondweg Oost zou in eerste instantie voor de vakantieperiode opgeleverd worden, maar aannemer KWS heeft langer nodig om scheurvorming in het beton te herstellen. De weg is daarom sinds vrijdag voor een deel weer open en de opening van de volledige weg staat nu gepland voor vrijdag 31 augustus.

De weg, tussen de Halsterseweg en de Dinteloordseweg, is ingericht volgens de laatste richtlijnen voor 80 km-weg. Er is een asfaltlaag aangebracht, een fietspad met verlichting aangelegd en de twee rotondes kregen een opknapbeurt. Tijdens de herinrichting is ook begonnen aan het opknappen van het viaduct, maar op het moment dat de weg opengebroken was en de landhoofden waren vrijgemaakt, is scheurvorming geconstateerd. "Het noodzakelijke betonherstel is daardoor ingrijpender en tijdrovender dan oorspronkelijk was ingepland. Vanwege het aanbrengen van nieuwe bewapening, het uitharden van het beton en het afwerken is dit herstel niet binnen het geplande tijdspad klaar en zal het viaduct pas 31 augustus open gaan voor het verkeer." Langs beide kanten kan je het viaduct nu dan ook niet op. 

Afsluiting en omleidingen

Door de reparatiewerkzaamheden aan het viaduct blijft de weg hier afgesloten tot en met vrijdag 31 augustus en zal het verkeer er hinder van blijven ondervinden:

  • de weg vanaf de rotonde Franseweg richting Dinteloord tot en met het viaduct blijft afgesloten en wordt omgeleid via Franseweg-Molenweg-Wipstraat. Deze omleidingsroute is geschikt om dit verkeer op te vangen.
  • Vanuit de rotonde Nassaulaan is de weg open tot het viaduct Welberg. Daar wordt het verkeer richting Halsteren omgeleid via de Wipstraat-Molenweg-Franseweg om verkeersstremming bij de af- en toerit te vermijden.
  • Vanuit de Wipstraat is het mogelijk om zowel de oprit richting Halsteren te nemen als de oprit richting Dinteloord.
  • De fietspaden zijn open.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief