Afbeelding
Foto: Elna Hellemons

Vijfhonderd brandmelders voor inwoners

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Er komen mogelijk vijfhonderd brandmelders beschikbaar voor de inwoners van de gemeente Steenbergen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders laten weten op vragen van Jan Veraart (Gewoon Lokaal!). Het burgerraadslid had vragen gesteld over het gratis beschikbaar stellen van brandmelders aan bewoners met schuurtjes bij hun woning, nadat zo'n schuurtje in vlammen was opgegaan.

Veraart wilde weten of de gemeente deze rookmelders gratis of tegen gereduceerd tarief kon verstrekken. De gemeente laat weten dat 2-3 jaar geleden al een keer 1500 rookmelders gratis zijn weggegeven. "Dit was een zeer geslaagde actie wat, in onze ogen, heeft bijgedragen aan de brandveiligheid in onze gemeente." De gemeente kon toen echter gebruikmaken van een subsidie vanuit de Veiligheidsregio. "Deze subsidiemogelijkheid is nu niet aanwezig."

Begroting

De kosten van zo'n actie zijn volgens de gemeente aanzienlijk en daarom wordt voorgesteld om 500 rookmelders beschikbaar te stellen. "De kosten die hiermee gemoeid zijn zullen uitkomen op circa 10.000 euro. Dit bedrag is nu niet opgenomen in de begroting 2018." Het college neemt dit bedrag daarom mee in de afweging van de tussenrapportage. "Het is dan aan de Raad of u hier mee in kunt stemmen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief