Inschrijving fietsers voorgaand jaar.
Inschrijving fietsers voorgaand jaar. Foto: Dami koevoets

Twintigste editie van fietstocht de Roffelroute

Door: Remko Vermunt Algemeen

KRUISLAND - Op zondag 5 augustus wordt er door het Ambachts- en gereedschapsmuseum De Holle Roffel te Kruisland, weer de jaarlijkse fietstocht gehouden, de Roffelroute.

Deze oriëntatierit wordt uitgezet door het museum en het is alweer voor de 20e keer dat de tocht gehouden wordt. De rit voert langs de prachtige Brabantse natuur waarbij de mooiste plekjes zijn uitgezocht. Elk jaar doet een groot aantal vaste deelnemers mee, wel een bewijs voor de kwaliteit van de rit. De totale lengte is ongeveer 36 km, een ideale afstand om te fietsen met het gehele gezin. Onderweg is er voldoende gelegenheid tot pauzeren. Om het wat spannend te houden zijn er, zoals gewoonlijk, een paar eenvoudige vragen opgenomen die ingevuld moeten worden. Zijn ze allemaal goed dan kan men de Roffelroutebokaal winnen. Deze is hiervoor speciaal beschikbaar gesteld. Bij meerdere goede oplossingen zal er geloot worden.

Startplaats
Starten kan al vanaf 10.00 uur bij het museum De Holle Roffel. Daar krijgt men dan tevens de routebeschrijving mee. De inschrijving sluit om 15.00 uur en kan men dan nog de tocht voltooien tot 17.00 uur.

Expositie
Er loopt ook op 5 augustus, gelijk met de Roffelroute, nog een expositie in de Holle Roffel over de tram die in vroeger tijden in Kruisland en omliggende dorpen gereden heeft. Dit in het kader van Waterpoort. Het is de laatste dag dat deze expositie te zien zal zijn. Tijden als Roffelroute. Voor verdere inlichtingen: 0167-532771.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief