Afbeelding
Foto: Gemeente Steenbergen

Gemeenteraad op zoek naar kansen en knelpunten

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - De gemeente Steenbergen heeft een tipje van de sluier opgelicht met betrekking tot de kernbezoeken die de gemeenteraad op zaterdag 1 september af gaat leggen. De voltallige gemeenteraad brengt op zaterdag 1 september een bezoekje aan de kernen Steenbergen, Welberg en Kruisland. De andere kernen worden pas op zaterdag 13 oktober aangedaan.

"Het doel van de kernbezoeken is dat de raadsleden in gesprek gaan met inwoners en zich door de stadsraad en de dorpsraden laten infomeren over kansen, knelpunten en wat beter kan in hun kern", legt de gemeente uit.

Inspraak

Op dit moment gebeurt dat voornamelijk door middel van inspraak tijdens beeldvormende of oordeelvormende vergaderingen waarbij inwoners kunnen reageren op specifieke onderwerpen. Voor de tweede keer worden er nu in samenwerking met de stadsraad en de dorpsraden kernbezoeken gehouden. Voor deze gemeenteraad is het zelfs de eerste keer.

Kernbezoeken
"Door op kernbezoek te gaan wil de gemeenteraad de drempel voor bewoners nog verder verlagen om hun mening te geven en met de raadsleden in gesprek te gaan." De kernbezoeken vinden dan ook plaats op locatie, zodat inwoners gemakkelijk even langs kunnen komen. "Zo krijgen de raadsleden direct te horen en te zien wat kansen of knelpunten zijn en wat er beter kan." Thema van de bezoeken is 'maak kennis en doe mee!'. "Dit is enen goed moment voor inwoners om kennis te maken met de raadsleden en om met hen in gesprek te gaan en ideeën te delen over wat er goed gaat, beter kan en wat meer aandacht verdient in de kern. Inwoners uit de kernen zijn van harte welkom om aan te sluiten en deel te nemen aan de gesprekken."

Programma

Iedereen is welkom en aanmelden hoeft niet! Het programma van die dag ziet er als volgt uit. De raadsleden beginnen om 10.00 uur in De Watertoren (Nassaulaan 55) in Steenbergen. Daarna verhuizen ze naar Stella Maris in Welberg waar de raadsleden van 12.30 tot 14.00 uur aanwezig zullen zijn om met bezoekers in gesprek te gaan. De dag wordt afgesloten in gemeenschapshuis Siemburg in Kruisland waar inwoners van 14.30 tot 16.00 uur terecht kunnen.

Andere kernen

Natuurlijk worden ook de andere kernen nog een keer bezocht. Nieuw-Vossemeer, De Heen en Dinteloord staan voor zaterdag 13 oktober op de planning. Het programma voor deze bezoeken wordt later bekendgemaakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief