Afbeelding
Foto: Remko Vermunt
Fotoalbum

Bloedhete zon bij start van Kleine Tour

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Met temperaturen van boven de dertig graden zijn de rennertjes van de Kleine Tour maandag gestart met het Steenbergse Wielerspektakel. Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 augustus staat er voor de rennertjes van alles op de planning.

Traditiegetrouw begon de maandag met het ophalen van de nummers, het laten controleren van de fietsen en de start van de puzzeltocht vanaf de Maria Regina. 's Avonds werd meteen de eerste rondrit gereden, waarna de rennertjes aankwamen op de Markt voor de officiële opening gevolgd door de koppelkoers. De ploegen van Djayden Bax en Fiene Meijers presteerden het best tijdens de koppelwedstrijd en daarom mochten zij dinsdag rijden in de leiderstruien.

Sprint

Dinsdagochtend moesten de 216 rennertjes al vroeg uit de veren, want om 09.00 uur stond de sprint in de Van Gaverenlaan op de planning. Deze locatie wordt voor het eerst gebruikt voor de sprint, maar het lijkt meteen een schot in de roos. Langs de kant stonden niet alleen de deelnemers elkaar aan te moedigen, maar ook opa's, oma's, papa's en mama's stonden langs de dranghekken om dat laatste zetje in de rug te geven.

Verkoeling
Vanwege de aanhoudende hitte heeft de Kleine Tour speciale maatregelen getroffen. Zo moeten alle rennertjes tijdens de etappes verplicht een hoofddeksel/petje dragen. Daarnaast worden tijdens elk stuk van de etappe extra drinkpauzes worden ingelast buiten de normale rustplaatsen. Indien mogelijk worden deze extra pauzes in de schaduw gehouden. "We hebben alle ploegleiders gevraagd extra water mee te nemen voor tijdens de drinkpauzes en op elke rustplaats weer te verversen en aan te vullen en we hebben alle rennertjes het advies gegeven zich goed in te smeren en dit meerdere malen op de dag te herhalen." De podiumwagen wordt daarnaast zaterdagmiddag dwars op de Markt gezet, zodat alle rennertjes en toeschouwers in de schaduw kunnen zitten/staan.

Programma
De komende dagen staat de jonge deelnemers nog veel leuks te wachten, waaronder de behendigheidsrit, een tijdrit, cyclocross en een discoavond.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief