Afbeelding

Sint Joris krijgt in Kruisland zijn eigen wandelpad

Door: Remko Vermunt Algemeen

KRUISLAND - Als het aan het bestuur van de Georgiuskerk in Kruisland ligt, komt er een speciaal Sint Jorispad te liggen naast de kerk voor zowel jong als oud.

Het bestuur is al langer bezig om de Heilige Georgius, die ook bekend staat als Sint Joris, bekender te maken in Kruisland en omgeving. Samen met de Dorpsraad Kruisland en de gemeente Steenbergen wordt er daarom gewerkt aan het cultuurproject Sint Joris. "Naast de Georgiuskerk zal een wandelpad doorgetrokken worden, als onderdeel van een toekomstige wandelroute in Kruisland", aldus het bestuur. Bij dit pad moet een speciaal informatiebord komen te staan waarop een stukje geschiedenis van de Heilige Georgius wordt vermeldt én er moet een levensgrote sculptuur van Sint Joris bij het pad komen te staan.

Moed en dapperheid

De heilige Georgius, oftewel Sint Joris, staat voor moed, dapperheid en volharding. Deze waarden wil de kerk dan ook terug laten komen in het wandelpad langs de kerk. "De voorbereidingen zijn in volle gang." Zo komt er een financiële bijdrage vanuit het Rabobank Coöperatiefonds en ook de gemeente doet een duit in het zakje. "De Sint Annaparochie zal zich dit jaar nog formeel buigen over dit cultuurproject. Als alles volgens planning gaat, kan eenieder over het Sint Jorispad in Kruisland lopen vanaf eind 2018 of in de loop van 2019."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief