info-omgekeerd-inzamelen-kruisland-16-03-2017-3
info-omgekeerd-inzamelen-kruisland-16-03-2017-3

Afvalcontainers vanaf nieuwe jaar weer vervangen

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Wie zijn afvalcontainer wil omruilen voor een groter of kleiner exemplaar moet daarmee wachten tot het nieuwe jaar. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten op vragen van de Volkspartij.

Danker Kouwen (Volkspartij) stelde vragen over het omruilen van de container, toen hij merkte dat je tot eind van dit jaar moet wachten op goedkeuring. Daarna kan de container pas omgewisseld worden. De gemeente laat nu weten dat dit een bewuste keuze is. "In verband met het wisselen naar de nieuwe containers met chip, het invoeren van het nieuwe afvalinzamelsysteem en het vaste tarief afvalstoffenheffing dat voor het hele jaar is betaald (peildatum 1 januari 2018), is bepaald om na 1 april dit jaar niet meer te wisselen."

Uitzonderingen

Wie zijn container wil wisselen kan dat dus pas vanaf 1 januari 2019. Er zijn echter wel een paar uitzonderingen, zo mogen restafvalcontainers in het buitengebied wel omgewisseld worden. "Bij een nieuwe vestiging in onze gemeente of een verhuizing binnen de gemeente is het ook mogelijk om de container wisselen, mits dit binnen vier weken na verhuizing gemeld wordt", aldus het college.

Wachtlijst

Een tijdje was er ook sprake van een wachtlijst, maar die is inmiddels afgewerkt. "De nieuwe aanvragen betreffende de nieuwe vestigingen en binnenverhuizingen worden binnen 2 weken afgehandeld. Dat vinden wij een redelijk termijn."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief