Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Grote tevredenheid onder inwoners met Wmo-indicatie

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Inwoners van de gemeente Steenbergen met een Wmo indicatie zijn in grote mate tevreden met de manier waarop zij bij Vraagwijzer worden geholpen. Dat blijkt uit het cliëntervaringsonderzoek Wmo dat afgelopen jaar is uitgevoerd. In totaal zijn er bijna duizend inwoners aangeschreven (956) en daarvan heeft 36 procent meegedaan aan het onderzoek. "Het cliëntervaringsonderzoek geeft een goed beeld van de wijze waarop inwoners zich ondersteund voelen vanuit de Wmo", aldus de gemeente Steenbergen.

In het onderzoek werden cliënten onder andere gevraagd of zij wisten waar ze moesten zijn met hun hulpvraag, of ze snel werden geholpen en of de medewerker hen serieus nam. Op alle facetten scoort de gemeente Steenbergen goed met cijfers tussen de 7,98 en 8,39. Slechts op één vraag werd een onvoldoende behaald. De gemeente ontving een 3,98 op de vraag of cliënten weten dat zij gebruik kunnen maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner.

"In de factsheet is terug te zien dat mensen snel geholpen werden en dat de medewerker hen serieus nam en samen naar oplossingen heeft gezocht. Ook zijn er punten waar we zeker nog verbetering in kunnen behalen, zoals de bekendheid met onafhankelijke cliëntondersteuning. De verbeterpunten worden de komende periode opgepakt", aldus de gemeente Steenbergen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief