Afbeelding

Oud-chauffeurs schieten Arriva te hulp bij busuitval

Door: Peter Houtepen Algemeen

WEST-BRABANT - Door de tijdelijke inzet van oud-chauffeurs die reeds met pensioen zijn, heeft Arriva sinds deze week geen last meer van de uitval van bussen als gevolg van personele krapte. Dat laat een woordvoerder van Arriva weten.

De voorbije weken vielen enkele diensten uit als gevolg van personele omstandigheden in de regio Breda en sporadisch in de regio's Roosendaal en Bergen op Zoom. "Iedere uitgevallen rit is er – zeker vanuit reizigersoogpunt bezien, zo erkennen wij  – één teveel", aldus de vervoerder. "Om de hinder voor onze reizigers te beperken hebben we deze tijdelijke oplossing ingesteld." Volgens Arriva staat met het inzetten van gepensioneerde chauffeurs de veiligheid op geen enkele manier ter discussie. "Zij zijn ervaren met een goede staat van dienst en vertrouwd met dit werk."

Arriva wordt jaarlijks in september geconfronteerd met drukte in het openbaar vervoer (OV). "Ook weten we dat veel van de personeelsleden graag in deze nazomermaand op vakantie gaan. De vakantie- en verlofregeling binnen de cao in het OV geeft ook de ruimte aan de collega's om in deze periode vrij te nemen."

Aan de oplossing met oud-chauffeurs werd daarom meteen gewerkt toen duidelijk werd dat de tijdelijke krapte in het personeel niet met een stapje extra door de wel beschikbare eigen mensen kon worden opgepakt. Voor de langere termijn werft Arriva momenteel actief naar nieuwe krachten vanwege de aanstaande uitstroom waar de hele OV-sector mee te maken heeft.

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief