windmolen6
windmolen6

Partijen rond de tafel voor windturbines Dinteloord

Door: Remko Vermunt Algemeen

DINTELOORD - De gemeente Steenbergen organiseert op maandag 29 oktober een speciale beeldvormende vergadering over de opschaling van de windturbines aan de Karolinadijk. Verschillende partijen gaan deze avond met elkaar in gesprek, zodat de gemeenteraad een beter beeld krijgt bij de verschillende standpunten van de diverse partijen.

Onder leiding van een externe gespreksleider gaan de betrokken partijen met elkaar in gesprek. Onder andere de provincie Noord-Brabant is uitgenodigd voor deze bijeenkomst, maar ook het bedrijf 'innogy' die de windmolens wil plaatsen. Daarnaast zijn de Regiegroep Karolinapolder, Dinteloord tegen MEGAmolens, de dorpsraad Dinteloord en Prinsenland en de Stichting Sirene uitgenodigd. gemeenteraadsleden zijn tijdens deze avond eveneens aanwezig, zij kunnen tussendoor vragen stellen en informatie ophalen, die zij mogelijk nog missen ter voorbereiding van de uiteindelijke besluitvorming in 2019.

Vervolgtraject

De gemeenteraad zou in eerste instantie al eerder een besluit nemen over de windmolens aan de Karolinadijk, maar op het laatste moment werd besloten om dit uit te stellen. Op 4 december wordt in de oordeelvormende vergadering een opiniërend debat gehouden dat richting geeft aan het college om verdere besluitvorming voor te bereiden. In de oordeelvormende vergadering van 13 februari 2019 wordt door de gemeenteraad een oordeel geven over het voorstel van het college. Op 28 februari wordt door de gemeenteraad een besluit genomen.

Aanmelden

Omwonenden en geïnteresseerden mogen eveneens aansluiten bij de vergadering die om 19.30 uur start in de raadzaal van het gemeentehuis van Steenbergen. Aanmelden om bij de beeldvormende vergadering te zijn is niet verplicht, maar wel gewenst zodat ingeschat kan worden hoeveel mensen er verwacht worden.
Dit kan bij c.vandipte@gemeente-steenbergen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief