drugs-pillen-xtc
drugs-pillen-xtc

Gemeente sluit woonwagenstandplaats en loods in Steenbergen

Door: Peter Houtepen Algemeen

STEENBERGEN - De gemeente laat een woonwagenstandplaats aan de Westlandse Steenweg in Steenbergen voor drie maanden sluiten en een loods voor zes maanden.

Op 14 augustus van dit jaar trof de politie 104 hennepstekken aan in de loods aan de Westlandse Langeweg. Ook werd de handel van 165 hennepstekken waargenomen door de politie. Negen dagen later deed de politie een inval in de woonwagen op dezelfde standplaats. Hierbij werden 151 XTC-pillen, 9,8 gram hennep en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp (balletjespistool) aangetroffen. Dergelijke vondsten zijn een ernstige aantasting van de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid. Het woon- en leefklimaat van de omwonenden wordt hierdoor aangetast.

In de gemeente Steenbergen wordt het regionale Damoclesbeleid gehanteerd. Volgens dit beleid wordt een woning bij een eerste constatering van handel in harddrugs gesloten voor drie maanden. Een lokaal (geen woning) wordt op basis van dit beleid voor zes maanden gesloten indien er sprake is van handel in softdrugs. De locoburgemeester heeft besloten over te gaan tot sluiting van de hele woonwagenstandplaats, inclusief woonwagen en loods, voor de periode van drie maanden. De loods blijft drie maanden langer gesloten.

De sluiting gaat in op 18 oktober. De gehele standplaats is  tot en met 17 januari 2019 gesloten, de loods waarin de softdrugs werden gevonden tot 17 april 2019.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief