Afbeelding

Wereldwijde doelen in de belangstelling op Dag van de Duurzaamheid

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Joyce Joosen, coördinator Steunpunt Mantelzorg Steenbergen, krijgt woensdag 10 oktober één van de eerste exemplaren overhandigd van 'Global Goals in de praktijk'. Dit gebeurt bij Vraagwijzer aan de Fabrieksdijk 6 op de Dag van de Duurzaamheid en dat is geen toeval. De Kruislandse auteur Claudia Koole heeft na jarenlang onderzoek dit simpele handboek gerealiseerd. Global Goals in de praktijk bevat onder andere een stappenplan, waarmee iedereen aan de slag kan om de wereld een beetje te verbeteren.

De Agenda 2030, waaraan Nederland zich heeft gecommitteerd als lidstaat van de VN, is er voor iedereen. Maar 17 doelen, 169 targets en 230 indicatoren, hoe leg je dit uit aan iemand voor wie Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen geen dagelijkse kost zijn? Hoe laat je de burger, een vrijwilliger, een leerkracht, werknemer, raadslid, ambtenaar, een leerling of een kind functioneel deelnemen aan Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen? Het zijn vragen die volgens Koole nog te vaak onbeantwoord blijven met het gevolg dat de Agenda 2030 'even' opzij wordt gelegd.

Met het handboek 'Global Goals in de praktijk' wordt het volgens auteur Claudia Koole eenvoudiger. "Iedereen kan ermee aan de slag om samen op weg te gaan voor wereldverbetering waarbij Global Goals een belangrijke rol spelen. Het is een positief gegeven dat goede doelen meer slag- en daadkracht krijgen voor de Agenda 2030", stelt Koole.

Het eerste exemplaar wordt eerder die dag overhandigd aan wethouder Klaar Koenraad van de gemeente Roosendaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief