De plaats waar het nieuwe Sint Jorispad komt naast H.Gergorius.
De plaats waar het nieuwe Sint Jorispad komt naast H.Gergorius. (Foto: Claudia Koole)

Inloopuur over nieuw Sint Jorispad in Kruisland

KRUISLAND - Het is bijna in kannen en kruiken, om in de oude taal van Sint Joris uit de vierde eeuw te spreken. De Dorpsraad Kruisland en de rooms katholieke kerk H.Georgius hebben de handen ineen geslagen voor een cultuurproject om de figuur Sint Joris een eigen sculptuur te geven met een culturele meerwaarde voor de samenleving. 


Maar voordat een en ander gerealiseerd gaat worden, mogen bewoners in het dorp, omwonenden en geïnteresseerden naar een inloopuur komen dat op maandag 29 oktober wordt gehouden in dorpshuis Siemburg van 19.00 tot 20.00 uur. Tijdens dit inloopuur wordt het plan behorend bij Cultuurproject Sint Jorispad uitgelegd en getoond. Drie woorden staan bij dit project centraal: moed, dapperheid en overwinning.

Zoveel mogelijk mensen uit de gemeenschap worden betrokken als een participerend deel bij dit cultuurproject. De kerk richt zelf een speciale ruimte in met een Sint Joris expositie om een deel historisch erfgoed levend te houden. Het nieuwe Sint Jorispad komt naast deze kerk te liggen. Gemeente Steenbergen en Rabobank Coöperatiefonds co-financieren dit project.  

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief