Steenbergenaar Peter Jongenelen (44) als figurant op de sets van Nederlandse krimi series
Steenbergenaar Peter Jongenelen (44) als figurant op de sets van Nederlandse krimi series (Fotoarchief Peter Jongenelen)

Van kroegbaas naar zanger en figurant

STEENBERGEN - Het jaar 2018 moet een topjaar zijn voor Steenbergenaar Peter Jongenelen (44). Begin 2018 kwam hij met zijn nummer Feestneus in de lijst met carnavalshits terecht, zijn horecaonderneming veranderde van naam en hij heeft inmiddels in ruim 15 televisieproducties en promotievideo's een rol gehad. De weg naar het acteurschap wordt niet uitgesloten.


Entertainment zit in het bloed van de Steenbergse Peter Jongenelen die niet alleen kroegbaas is, maar ook een eigen carnavalskraker uitbracht en inmiddels ruim tien rollen heeft vertolkt, zonder tekst, voor diverse producties op televisie. "Voor de duidelijkheid, ik ben geen acteur maar een figurant of een edel-figurant", laat hij weten. "Ik doe het nu ruim anderhalf jaar voor vele nationale en internationale producties. Ik sta bij diverse castingbureau's ingeschreven." Dit jaar vindt er een stroomversnelling plaats in zijn leven. Zijn voormalige café Buddha's, die door Heineken Nederland verkozen werd als nummer 3 Beste Horecagelegenheid van Nederland en Beste Horecagelegenheid uit de Regio met een Bronzen Fust en 'n Gouden Tapknop, verandert in stijl, inrichting en naam naar Het Hoofdkantoor. Het is een naam die meer past bij zijn horeca identiteit in Steenbergen en die hij opbouwt op mediagebied. Het gaat dan opeens razendsnel met zijn succes.

Politie

De carnavalsperiode wordt gevuld met zijn carnavalskraker Feestneus die ontelbaar veel keren wordt gedraaid tijdens de carnavalsdagen in West- en Midden Brabant. Zijn lied komt in de lijst van carnavalshits 2018 te staan en is geschreven door Steenbergenaar John Nijssen, die voor een carnavalsstichting al meerdere liedjes heeft geschreven. Het swingende nummer met een dansende menigte achter hem belandt in de landelijke media bij het Algemeen Dagblad. In andere media wordt hij multitalent genoemd. De camera is hem daarbij niet vreemd en hij gaat verder op een andere professionele manier. De televisiewereld komt steeds vaker dichterbij, want om het entertainment te vergroten dat bij Peter Jongenelen hoort, wordt hij steeds vaker gevraagd op de set van verschillende televisieprogramma's. De rol met het pak van politieagent lijkt voor hem te zijn weggelegd. "Naast de series waarin ik heb gespeeld, heb ik ook in diverse promotievideo's voor onder andere politie en dienst justitiële inrichtingen een rol gehad."

Ambitieus

Het feit dat hij zo vaak op de set staat, heeft niets te maken met een jongensdroom die is uitgekomen volgens Peter Jongenelen. "Maar nu ik er mee bezig ben is het wel enorm gaaf om te doen." Het wordt niet uitgesloten dat hij naar een grote rol als acteur kan uitgroeien. Jongenelen: "Zoals het nu gaat vind ik het goed. Dit wil niet zeggen dat ik niet ambitieus ben. We zullen zien wat de toekomst zal brengen." De combinatie met zijn horecabedrijf vindt hij geweldig. "Mijn horecabedrijf staat voorop. Ik wil hier geen keuze in maken."

Bekende Nederlander

De lijst met series en films waarin hij zoal heeft gespeeld is lang: Flikken Rotterdam, Heer en Meester (film), De Dirigent (film), Bon Bini Holland 2 (film), Stampotreclame Lidl, Kripo (Duitse productie), Chasing Windmills (short movie), Bloody Mary, De Zuidas, Schaduw (film gebaseerd op het boek 'Judas'), Lyrebird (Engelse productie), De Belofte Van Pisa, Misfit (Duitse productie), Baantjer (film) en De Luizenmoeder. Soms grapt hij op social media als hij op weg gaat naar de set: "Morgen nog maar eens een dagje op de kleuters gaan passen @De Luizenmoeder." Of als hij voor Baantjer op pad is geweest: "Ik ben blij dat we gisteren de wereld weer een stukje beter hebben kunnen maken, was weer een geweldige dag @BAANTJER." Peter Jongenelen als geboren Steenbergenaar is op weg naar een bekende Nederlander. Mensen zullen hem steeds vaker op het scherm zien, vroeg of laat met tekst en mag hij buiten kroegbaas en zanger ook acteur worden genoemd. De foto's op de set zijn uit het archief van Jongenelen.

Claudia Koole


 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief