Wegwerken tekorten aan personeel vereist gezamenlijke inspanning

WEST-BRABANT - De tekorten aan personeel in West-Brabant als gevolg van de economische groei lossen niet vanzelf op. Het vereist een inspanning van zowel werkzoekenden, werkgevers als andere arbeidsmarktpartijen. Dat meldt het UWV.


De instantie ziet al geruime tijd dat het aantal WW-uitkeringen daalt. "2019 moet het jaar zijn dat nog meer mensen gaan profiteren", aldus Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie bij UWV. "In slechte economische tijden zijn er minder kansen. We weten niet wanneer er een dip komt. Daarom moeten we juist nu samenwerken om mensen die langs de kant staan aan het werk te helpen."

In totaal worden in West-Brabant in 2019 ongeveer 328.000 banen verwacht. Vooral in zorg & welzijn, uitzendbureaus, industrie en detailhandel zijn er veel banen te vinden. Andere voor de regio belangrijke sectoren zijn groothandel en vervoer & opslag.

In de meeste sectoren groeit het aantal banen. De sterkst groeiende sector is verreweg de ICT. Ook in uitzendbureaus stijgt het aantal banen sterk. In een aantal sectoren krimpt het aantal banen naar verwachting in 2019. In de financiële diensten is de banenkrimp het grootst. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief