Foto: Bravis Ziekenhuis

Bravis Ziekenhuis vanaf 2019 volledig rookvrij

STEENBERGEN - Patiënten, bezoekers en medewerkers mogen vanaf 2019 niet meer roken in de gebouwen en op de terreinen van het Bravis Ziekenhuis en de poliklinieken in onder andere Steenbergen. De Raad van Bestuur, Raas van toezicht en alle adviesorganen hebben deze week een intentieverklaring ondertekend om deze stap mogelijk te maken. Het Bravis ziekenhuis wil patiënten en medewerkers motiveren om te stoppen met roken en biedt hen daar desgewenst hulp bij aan.


"Als ziekenhuis zetten we ons met elkaar in om ziekte te bestrijden en gezondheid te bevorderen. We voelen ons verantwoordelijk voor een gezonde omgeving en ondersteunen de landelijke beweging naar een rookvrije generatie. Door het roken in en om het ziekenhuis niet meer toe te staan, leveren we daar een belangrijke bijdrage aan", aldus Bianka Mennema, lid Raad van Bestuur.

"Het niet-roken moet de nieuwe norm in de zorg worden. Met de adviesraden en in aanwezigheid van vertegenwoordigers uit de zorg hebben we daar vandaag een begin mee gemaakt. Het is een kleine stap, maar elke grote beweging moet klein beginnen. We gaan samen op weg om in 2019 op alle locaties volledig rookvrij te zijn. We gaan dat gefaseerd en met elkaar aanpakken. We zullen daarbij in gesprek gaan met en aansluiting zoeken bij initiatieven van onze zorgpartners, van de gemeentes en andere relaties, zoals dat past bij de belofte van het Bravis ziekenhuis: samen word je beter." 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief