Foto: Erik de Jonge

Vanaf 2019 meer opsporingsambtenaren in Brabantse natuurgebieden

WEST-BRABANT - Als de Provincie Noord-Brabant ermee akkoord gaat, worden er in 2019 en 2020 acht tot negen opsporingsambtenaren extra ingezet in de Brabantse natuurgebieden. 


Een voorstel van die strekking is gedaan door Samen Sterk in Brabant (SSiB), dat werkt onder de vlag van de Omgevingsdienst Brabant Noord. SSiB is Brabant breed actief, werkt in opdracht van de Brabantse gemeentes en handhaaft op natuurwetgeving.

2,7 miljoen euro

In april van dit jaar heeft Provinciale Staten besloten om voor 2019 en 2020 in totaal 2,7 miljoen euro vrij te maken voor extra handhavingscapaciteit in de Brabantse natuurgebieden. De provincie besloot, samen met de terreinbeherende organisaties, om het handhavingsnetwerk Samen Sterk in Brabant hiervoor in te zetten. De gereserveerde middelen worden gebruikt om het netwerk te versterken. Naast extra handhavingscapaciteit wordt ook geïnvesteerd in het optimaliseren van de samenwerking, materiële uitrusting en innovatieve handhavingsinstrumenten.

Noodklok

De provincie besloot in april tot de maatregel nadat terreinbeherende instanties de noodklok hadden geluid over de alsmaar meer toenemende milieucriminaliteit in de vorm van onder andere afvaldumpingen.   

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief